Сглобяване на градинска пейка

Публикувано на 16/09/2014 от Адриана | Последна редакция на 04/09/2016 | Видяно 4 891 пъти

Обратно към oснова на пейката

Ден 3-ти. След като сте сглобили две по две седалките, време е да добавите и другите готови елементи, за да получите завършения вид на вашата градинска пейка. А на финала монтирайте облегалката и продължението на долната част на седалката.

Стъпка 1: Прикрепете останалите части от седалката

Разположете сглобените седалки от предишната стъпка една срещу друга около дървото. Поставете и останалите две седалки между тях. Летвите им трябва да паснат със съседните и да бъдат разположени върху останалата свободна половина на основата. Укрепете с винтове.

 


Стъпка 2: Нивелирайте пейката

След като сте монтирали и съединили всички елементи на пейката, поставете нивелир, за да видите дали основата е равна. Ако се налага, използвайте малка градинарска лопатка, за да разровите пръстта около крачетата и да изравните повърхността.


Стъпки 3 и 4: Отрежете и монтирайте облегалка и предпазител за крака

Стъпка 3: Отрежете и монтирайте облегалка

По желание можете да добавите облегалка към градинската пейка. Необходими са ви още 6 летви с дължината на дъските в основата. Залепете ги с лепило или силикон под ъгъл от 30 градуса. След това укрепете с винтове, като пробиете седалката от долната страна и облегалката.

Стъпка 4: Отрежете и монтирайте предпазител за крака

В последната стъпка от днешното “направи си сам” предизвикателство монтирайте още 6 летви, като продължение на седящата част на пейката. Те ще служат като предпазител и облегалка за краката. Измерете разстоянието между опорните летви на две съседни крачета. Изрежете дъските в този размер, скосени в единия край под 30 градуса. Първо, застопорете летвата с менгемето, за да не се размества, а след това укрепете с винтове.

Вижте още: Градинска пътека с плочи от естествен камък

Ако смятате, че няма да се справите сами с изграждането на тази градинска пейка около дървото в двора ви, но идеята силно ви допада, имаме и друг вариант за вас. Наемете професионален дърводелец, който ще подготви прецизно материалите и ще ги сглоби, така че резултатът да изглежда, точно както си го представяте. Направете безплатна заявка в MaistorPlus и разберете колко ще ви струва изпълнението на този проект. Сравнете офертите на майстори и фирми за дърводелски услуги и изберете най-подходящия изпълнител.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта
stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Пламен Манолов
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
5 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта