Оригинален апартамент, съчетал семплия дизайн със съвременното изкуство

Публикувано на 27/11/2015 от Виктория Маринова | Последна редакция на 08/12/2016 | Видяно 6 728 пъти

Все по-често съвременните форми на изкуство намират място в домовете ни - във вид на графити по стените на тийнейджърската стая или пък под формата на забавни цветни картини, които създават добро настроение в дневната. В този ред на мисли днес ще ви разходим до един страхотен апартамент, който среща семплите класически елементи с креативните дизайнерски решения. Кои от тях бихте вмъкнали в интериора на своето жилище? За по-добрата им интеграция с останалата част от обзавеждането, както и за всички други въпроси, свързани с ремонта на дома, можете да се обърнете към опитните майстори, регистрирани в MaistorPlus!


Изчистените линии на мебелите срещат смелите и провокативни картини

Това жилище събира под един покрив впечатляващата функционалност на скандинавския стил и оригиналното присъствие на съвременното изкуство, като по този начин представлява една наистина хармонична среда за своите обитатели. Преобладаващите цветове в интериора са бяло, черно и сиво, а ярките нюанси на оранжевото и зеленото разчупват минималистичния вид на помещенията. Този апартамент е дело на дизайнерите от "Таленти дизайн", превърнали компактното пространство в истински образец за артистичен дом.

Виж още: Впечатляващият контраст между максимализъм и минимализъм в интериора


Дневната е визуално отделена от трапезарията

Интересното в този апартамент е, че макар между отделните помещения да липсват реални прегради, все пак се създава визуално разграничаване на хола и трапезарията. Те са побрани в едно не особено голямо помещение, но чисто белите стени в комбинация с ефектно осветление правят дневната много по-просторна, отколкото е в действителност. Вертикалното пространство в нея пък е усвоено максимално с помощта на асиметрично разположени стенни рафтове, върху които са намерили мястото си книги и декорации.


Жизнерадостни картини вдъхват живот на дневната

Централно място в дневната заема семплият диван в сиво, който заедно с яркото оранжево кресло, допринася за създаването на уютна атмосфера. Декоративните възглавнички и забавните картини по стените пък разчупват неутралната обстановка и вдъхват живот на помещението. Впечатление прави и уникалният дизайн на килима и холната масичка, които придават допълнителна артистичност на дневната, без да се отклоняват от основната цветова гама в бяло и черно. По този начин се създава усещане за неповторим баланс в помещението, присъщ за всеки добре обзаведен дом.


Красива и хармонична трапезария

В това жилище трапезарията е разположена между кухнята и хола, като заема най-тъмната част от общото помещение. Нейният дизайн отново е подчинен на контраста между бялото и черното, като интригуващо дизайнерско решение се явяват пластмасовите столове и страхотните осветителни тела в скандинавски стил. Отделните наситени фрагменти придават индивидуалност на помещението, докато естествената природна красота е подкрепена от наличието на стайно растение и красива ваза с цветя. И това, ако не е перфектното местенце за пиене на сутрешно кафе!


Добре дошли в тази елегантна кухня с минималистичен дизайн

Кухнята тук е компактна и функционална, отделена от дневната и трапезарията посредством малък коридор. В нея няма нищо излишно, декорациите също са сведени до минимум, като единственият елемент, който й придава отличителен характер, е червеният кухненски гръб. Семплият дизайн на кухнята може да не впечатли особено гостите в този дом, но представлява идеално допълнение към останалата част от интериора, като му придава необходимата завършеност.

Виж още: Стаята за гости - ако ще я има, нека е страхотна!


Малка, но комфортна спалня в черно и бяло

От кухнята преминаваме в спалнята, която няма да ви очарова с масивни декорации или пък дизайн, противостоящ на останалата част от жилището. Нейното обзавеждане силно напомня на това в хола, като двойното легло заема по-голямата част от помещението. Картините тук са закачливо допълнение към опростения дизайн на стаята, в която липсата на достатъчно естествена светлина е компенсирана с точния избор на осветителни тела.


Функционалният стенен модул усвоява вертикалното пространство в спалнята

Компактните размери на това помещение са оползотворени с функционален стенен модул за съхранение на вещи. Освен със симпатични рафтове за поставяне на различни декорации, той разполага и с удобно бюро, което дава възможност на собственика му да превърне тази част от спалнята си в малко работно пространство.


Детска стая в бяло и розово с ярки декоративни елементи

Детската стая преоткрива възможностите на цветовете и съчетава изчистените линии на белите мебели с елементи в розово, оранжево и жълто. Тук леглото отново заема по-голямата част от стаята, а едната й стена е изцяло заета от голям и удобен гардероб. Белият му цвят създава оптическа илюзия за по-голямо помещение, а малкото прозорче и липсата на естествена светлина изисква внимание към подбора на осветителни тела.

Виж още: Креативни и цветни идеи за боядисване и декорация на стените


Неудобният ъгъл в детската е превърнат в невероятен кът за писане на домашни

Непосредствено до леглото е оформен малък кът за писане на домашни и вълнуващи игри, като той оползотворява по изключително хитър начин иначе неизползваемия ъгъл. И тъй като повечето деца обичат да създават дрехи за кукли или мистични крепости на пода, той е оборудван с мек килим в тонове, близки до тези на останалата част от жилището. Този цветен и артистичен апартамент е истинско интериорно бижу, от което можете да почерпите много идеи за организацията и обзавеждането на своя дом. Професионална помощ за тяхната реализация пък можете да откриете в MaistorPlus, като направите безплатна заявка и изберете точния майстор за своя проект!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
83 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта