Живот в бяло – защо белият цвят е подходящ за всяко помещение

Публикувано на 19/12/2015 от Нели Минчева | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 2 480 пъти

Използването на белия цвят в интериора може да бъде не само спомагателен, но и основен подход в подредбата на дома. Простотата на обзавеждането, свободното пространство и допълнителното усещане за светлина, които се получават в резултат, са впечатляващи и си заслужават да им обърнем внимание.

Тук ще ви представим един прекрасен апартамент решен предимно в бяло в шведския град Гьотеборг. Ако той успее да ви вдъхнови за внасяне на белия цвят и във вашия дом, не забравяйте да се консултирате със специалист как може да се случи това по възможно най-ефектния начин.


Чиста, подредена и приветлива кухня

Идеално чиста, приветлива, светла и просторна. Перфектното място да влезеш сутрин и да приготвиш с удоволствие чаша черно кафе. Няколко тъмни аксесоара по стените и отличаващи се петна от вградените домакински уреди са достатъчни да разчупят еднообразието и да накарат бялото да изпъкне още повече.

Единственият проблем тук, който е валиден и за всяко друго помещение, е малко по-трудната поддръжка. При повече желание обаче помещението може винаги да изглежда добре и да ви вдъхновява с изчистените си линии.

Вижте още: 12 уникални мансарди, които ще ви очароват с дизайн


Идеен работен кабинет

Бял работен плот, лунички над работния ъгъл и черен стол за контраст. Място, в което можете да разчитате на креативни идеи. Светлият интериор провокира към подредба на вещите и мислите и улеснява работния процес.


Акцентиращи контрасти в банята

Малката баня се превръща в голяма, когато всичко в нея е светло. Поставете по-тъмни плочки за характер на помещението и внесете цвят с шарени и ярки кърпи. Нищо друго не е нужно. Вече имате кокетна и удобна баня.


Уютна спалня за спокойни сънища

Когато спалнята е в бяло и в помещението има голям прозорец, позволяващ навлизането на много светлина, стаята излъчва свежест и уют. Освен това можете да променяте атмосферата винаги, когато пожелаете. Тъй като леглото заема по-голямата част от спалнята, смяната на кувертюрата изведнъж променя целия облик на стаята. Толкова е лесно!

Вижте още: Кой е най-подходящият цвят за вашата спалня?


Изчистена и гостоприемна дневна

Страхотна стая, подредена с много стил и вкус. В нея няма нищо излишно или претенциозно и всичко е на мястото си. Белият фон позволява окачването на голям и екстравагантен полилей, който иначе би отнел от свободното пространство. Една-две картини и едно-две зелени растения са предостатъчни да внесат колорит.

Уверихте ли се в силните страни на белия цвят? Ако сте решили да промените дома си по подобие на някое от решенията, които ви показахме току-що, доверете се на препоръчан изпълнител. В MaistorPlus можете да опишете безплатно своя проект и ще получите оферти от най-добрите професионалисти за боядисване и декорация. И най-важното - при нас имате възможност да прочетете обратна връзка за тях от досегашните им клиенти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Стоил Димитров
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Петър Кенанов
Цялостен ремонт, Бургас
19 извършени проекта
Пламен Цанов
Боядисване и декорация, София
50 извършени проекта