Мобилна градска кухня

Публикувано на 17/06/2014 от Адриана | Последна редакция на 02/09/2016 | Видяно 3 076 пъти

Броени дни остават до началото на международния фестивал, посветен на дизайна и визуалната култура в България -One Design Week. За първа година събитието ще се проведе в града под тепетата - Пловдив, от 20-ти до 29-ти Юни.

По време на фестивала One Design Week ще можем да видим и последния проект на градските активисти от сдружениеТрансформатори. Те ще провокират традиционните представи за уютен дом с мобилна кухня, в която вечерята може да бъде приготвена и сервирана навсякъде в града.

Вижте още: Висящо еко кафене между клоните на дърво

Мобилната кухняе изградена от четири пазарски колички, всяка от които изпълнява различна функция. Първият модул от инсталацията е оборудван с газов котлон и грил. Той пресъздава печката. Вторият модул си има бидон и кофа. Той играе ролята на мивка. А третият модул е предназначен за съхранение и транспорт на продуктите. И както сигурно се досещате - функцията му се изпълнява от истинска пазарска количка. В четвъртия модул са включени сгъваеми дървени плоскости, които формират маса с четири стола. Помежду си количките са свързани с щипки от последния модул в инсталацията - работния плот.

Проектът на Трансформатори “Мобилна кухня” ще бъде в района на ул. “Княз Александър I” в Пловдив на 21-ви Юни (събота) от 19 часа. А след фестивала ще се продава на благотворителен търг с цел набиране на средства за ремонт на Лабораторията за градски дизайн. Начална й цена е 240 лв., а повече информация за търга ще откриете тук.

Вижте още: Зелени трамвайни релси в София



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Атанас Иванов
Цялостен ремонт, София
28 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Райко
Ремонт на баня, София
8 извършени проекта
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
33 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта