Скоро ще се возим на нови трамваи

Публикувано на 29/11/2013 от Божидар Илиев | Последна редакция на 31/08/2016 | Видяно 3 128 пъти

20 чисто нови трамваи пристигнаха на българска земя и малко след Нова Година ще влезнат в експлоатация. Полската фирма “Песа Бидгошч” АД - производител на превозните средства - получи близо 67 млн. лв. за доставката им. Предвидено е трамваите да се движат по новопостроени маршрути по бул. “България” и от Семинарията до Студентски град, но тъй като тези трасета са още в процес на изграждане, те ще обслужват пътници по наличните направления.

 

Максималната скорост на полските машини е 70 км/ч. Засега, обаче, средната скорост на трамваите достига 13.5 км/ч. и се очаква, че след като започнат да се движат по по-бързите нови релсови пътища, тя ще се увеличи драстично. Също така ще бъде изградено и ново управление на светофарите. Благодарение на тези два фактора, според изчисления, ще бъдат превозвани с около 50% повече пътници.

 

Столичани ще могат да се порадват на по-спокойно ежедневие, тъй-като новите трамваи са значително по-безшумни от сегашните. Ще бъде улеснен достъпът и придвижването на хора с увреждания, благодарение на нископодовото шаси. Трамваите са оборудвани с климатик, който ще се включва автоматично при температури над 25 градуса и хората ще могат да се наслаждават на едно приятно пътуване и в летните жеги.


Тагове:

Празници

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
ЕлПерфект
Електроуслуги, София
13 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Начо Цветков
Боядисване и декорация, София
6 извършени проекта
Кристиян Кавърмов
Цялостен ремонт, София
8 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
61 извършени проекта