Започна конкурс за нова сграда на регионалната библиотека във Варна

Публикувано на 14/09/2015 от Виктория Маринова | Последна редакция на 13/07/2016 | Видяно 1 952 пъти

На 7 септември бе сложено началото на международния конкурс за идеен проект за изграждане на нова сграда, в която да се помещава Регионалната библиотека "Пенчо Славейков" във Варна. Теренът се намира между бул. "Осми Приморски полк", ул. "Братя Миладинови", ул. "Проф. Марин Дринов" и сградата на Община Варна.


Библиотеката, като приятно пространство за прекарване на свободното време

Конкурсът е организиран от Община Варна и Камарата на архитектите в България, като той трябва да отсее най-подходящия проект за изграждане на първата библиотечна сграда в страната, строена през последните 30 години. Идеята е да се провокира интереса както на сегашните посетители на библиотеката, така и на хората, които я подминават днес, така че тя да се превърне в съвременна среда, в която жителите на града да прекарват част от свободното си време.


Победителят в конкурса взима 20 000 лв

Участието в конкурса е напълно безплатно и не изисква предварителна регистрация, но кандидатите трябва да имат архитектурна проектантска правоспособност в България. Победителят в конкурса ще получи награда от 20 000 лева, както и покана за договаряне с Общината за създаване на технически и работен проект. Предвидени са и втора, и трета награда, които са по 10 000 лева.


Краен срок за кандидатстване - 9 ноември 2015г.

Проектите ще бъдат оценявани от международно жури, като крайният срок за кандидатстване е 9 ноември 2015г. (с възможност за удължаване до две седмици). Създателят на най-подходящия идеен проект за нова сграда на Регионалната библиотека във Варна пък ще бъде обявен на 30 ноември 2015г.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД
Строителство на сгради, София
10 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта
"Никола
Ремонт на баня, София
85 извършени проекта