Подпокривни мембрани – Как да удължим живота на покрива

Публикувано на 28/10/2015 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 22/07/2016 | Видяно 5 072 пъти

Подпокривните мембрани са изключително важен елемент, осигуряващ качествената хидроизолация на покрива и гарантиращ дълготрайност на конструкцията. Тяхното поставяне изисква прецизно изпълнение, за да си осигурите топлинен комфорт и сигурност в дома. Научете подробно за тяхната функция и видове на този линк.


LDS система за скатни покриви на Кнауф Инсулейшън

LDS системата на Кнауф Инсулейшън е енергийно ефективна. Тя осигурява максимален комфорт в подпокривното пространство при значителна икономия на енергия. Предимството на LDS системата се проявява в изключителната топлинна защита (комбинация от каменна и стъклена минерална вата), която е допълнително подобрена чрез отлично уплътняване и ветрозащита, а именно чрез LDS мембрани.

Какви мембрани трябва да се използват заедно с топлоизолацията от каменната и стъклена минералнa вата Кнауф Инсулейшън за реновирането на вашата мансарда зависи от покривната конструкция - дали покривът е вентилиран или не:

  • За вентилиран покрив се препоръчва изполването на комбинацията от активна парна бариера и паропропусклива водонепропусклива мембрана, защото структурата му позволява проникналата в слоевете му водна пара от отопляваните помещения да бъде естествено изведена навън.
  • При невентилиран покрив трябва да се гарантира предпазването на покривната конструкция и топлоизолационните слоеве от проникване на водна пара. Ако влажният и топъл въздух от вътрешността на помещението навлезе трайно в тях, при контакт с по-студените части на покрива, водната пара може да се превърне във вода. Тази кондензация представлява идеална среда за развитие на гъбички и мухъл. За предпазване от конденз и последващи сериозни щети по покривните слоеве се препоръчва поставянето на парна бариера и паропропусклива водонепропусклива мембрана.

Открийте решението за вашия покрив ето тук.


Инструкции за поставяне на паропропусклива водонепропусклива мембрана - LDS 0.02

Този тип мембрана предотвратява проникването на дъжд и сняг в покривната конструкция (водонепропусклива - затова се полага от горната страна на изолацията, от външната страна), но и дава възможност на водната пара, която евентуално е проникнала в покривната конструкция на жилищното помещение, безпрепятствено да премине през нея навън (затова трябва да бъде същевременно и паропропусклива). Процесът на полагането й се състои от няколко много важни стъпки, които можете да разгледате подробно, като кликнете тук.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
27 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта