Как се прави басейн? Изберете къща за гости в Рибарица с басейн!

Публикувано на 14/11/2017 от Габриела Санчес | Последна редакция на 14/11/2017 | Видяно 10 516 пъти

Добрата продуктивност в работата изисква оптимален баланс между творчески процес и пълноценна почивка. Доказано ефективен начин да се насладите на последната е като оставите, поне за няколко дни, забързания ритъм на големия град зад гърба си. Вдъхновяващите природни картини, с каквито изобилства Тетевенският Балкан, неусетно ще отмият натрупалата се във вас умора. Можете лесно да им се насладите от първи ред, когато инвестирате в незабравими спомени със семейството и приятелите си в къща за гости в Рибарица с басейн. Две такива ви очакват с широко отворени врати в Пéтрови вили, а в следващите редове ще научите как се прави басейн, стъпка по стъпка.


Стъпка 1: Подгответе терена и направете изкоп

Приемаме, че във вашата къща за гости в Рибарица с басейн, последният ще е вкопан. По този начин пестите място, освен това изглежда по-естетично и професионално. За целта, на първо време, е необходимо да извършите следните действия:

  • Изберете терен за вашия басейн. Помислете къде в двора си желаете да позиционирате басейна. В непосредствена близост до къщата ли да бъде или да е малко отдалечен от нея? Имайте предвид, че освен самото съоръжение трябва да предвидите място около него, където да могат да се подредят шезлонги.
  • Определете големината и формата на басейна. Колко голям ще бъде басейнът зависи от желанието ви, но и от дворната площ, с която разполагате. Предполага се, че не цялата ще бъде посветена на страстта ви към плуването. Може би предвиждате също градина, беседка. Разглеждайте бъдещия си басейн като неделима част от общия екстериорен пъзел. За да сте сигурни, че всеки детайл ще пасне на мястото си, работете по предварително начертан план. Това се отнася и за формата на басейна, която може да е правоъгълна, елипсовидна, кръгла, сърцевидна и каквато още си решите. Все пак е важно да я съобразите с цялостния изглед на къщата и двора.
  • Изкопайте отвор за басейна с помощта на багер. След като сте уточнили размерите и формата на басейна си, е време да преминете към изкопната работа. Нея можете да свършите като наемете багер. Ако пък самите вие владеете тайните на тази машина, действайте смело и сами.


Стъпка 2: Заравнете основата и стените на басейна

Време е да излеете бетонова основа в двора на своята къща за гости в Рибарица с басейн. Изключително важно е основата на басейна да бъде 100% равна. Използвайте нивелир, за да си гарантирате, че това е така. В същата в последствие ще легне коритото на самия басейн. Затова се постарайте да бъдете максимално прецизни на този етап от работата си. По същия начин, използвайки нивелир, за да сте сигурни, че са идеално равни, изградете бетонови стени, които ще обгръщат басейна отстрани.


Стъпка 3: Погрижете се за сервизното и помпата

Едно добре обгрижвано място, в което да поплувате или само да се разведрите, несъмнено ще донесе много позитивни емоции. В тази връзка е необходимо да предвидите пространство, поне метър на метър, в което ще се помещават сервизното и пречиствателната помпа. Спомнете си колко пъти сте оставали доволни от басейни, чиято вода винаги е чиста. Предложете същото и на посетителите на вашата къща за гости в Рибарица с басейн и те ще се върнат отново при вас, ще доведат и приятели.


Стъпка 4: Монтирайте басейна и помпата

Подготвили сте всичко до този момент. Имате идеално равни основа и стени за своето плувно съоръжение, предвидили сте необходимото място за сервизното и за пречиствателната помпа. Време е да монтирате последната, както и самото басейново корито. Почти на финалната права сте и скоро ще си имате истинско бижу в своята къща за гости в Рибарица с басейн.


Стъпка 5: Изградете красива площадка за шезлонгите

Където има басейн, бил той естествен или не, има и желание за събиране на слънчев загар. Затова е необходимо да предвидите достатъчно пространство около коритото, където да разположите шезлонги. Направете го красиво, като използвате каменни плочки с нестандартни геометрични форми и фугирайте около тях. Предвидете си по 3 метра за площадка около басейна, като можете тематично да свържете последната с пътечка до уютна беседка. Така различните компоненти в двора на вашата къща за гости в Рибарица с басейн ще бъдат смислово и визуално свързани.


Важно е къщата ви за гости да е с басейн. Вижте защо!

Колкото повече възможности за забавление предложите на гостите си, толкова по-доволни ще останат те от вас като домакини. Когато ги посрещнете в своята къща с басейн, последният ще им донесе много повече от весели моменти. Освен да поплуват или просто да се разхладят в него, ще могат да поиграят на водна топка, да практикуват водна аеробика. Всичко това, наред с очевидните спортни ползи, ще допринесе за още по-доброто сплотяване на семейства и приятелски компании. А своята любима къща за гости в Рибарица с басейн можете да откриете в Пéтрови вили, където вила Мони и вила Диана ще ви помогнат да изживеете перфектната почивка.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Васил Стоянов
Мебели и обзавеждане, Пловдив
14 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта