Пленяващи идеи за уютни детски стаи в рустик стил

Публикувано на 04/10/2016 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 08/12/2016 | Видяно 40 940 пъти

Дали спомените за добрата стара къща на село ви карат да потръпвате от вълнение? Или мечтите по малка хижа, сгушена във великолепната прегръдка на планинска гора, са превзели съзнанието ви? А може би просто търсите уют, комфорт и креативност за стаята на детето си? Ако отговорът на поне един от въпросите е "да", то следващите няколко идеи със сигурност ще ви впечатлят! А превръщането им в реалност не е никак трудна задача, стига да имате необходимата професионална подкрепа!


Защо да изберете рустик стил за детската стая?

Причините да изберете автентичен селски интериорен дизайн за стаята на своите деца са наистина много. Но нека се спрем на някои от основните:

  • Креативност и любов към природата - този стил ви позволява да правите нестандартни комбинации между разнообразни натурални рециклирани материали, което не просто подпомага развитието на детското въображение, но има отношение и към опазването на околната среда и здравето в семейството.
  • Красота, уют и комфорт - това са най-типичните за рустик дизайна характеристики, които непременно биват оценявани от малки и големи.
  • Функционалност - с малко средства и материали можете да сътворите чудеса с интериора, оптимизирайки максимално пространството.


Изобретателността среща двуетажното легло

Двуетажното легло често е необходимост в детската стая, тъй като с него лесно се оптимизира пространството, нужно за две деца. С тази изключително симпатична идея за изграждане на рустик къщичка, в която да се монтира стълбата за двуетажното легло, не просто постигате функционалност, но и предоставяте на малките приключенско кътче за игра. Добре е да се има предвид, че подобна идея е подходяща за деца над 6-годишна възраст.

Виж още: Модерни и перфектно организирани стаи за тийнейджъри


Креативно преобразяване в селски стил за стая с единично легло

В тази детска стая темата за построяване на къщичка за игра е продължена, но този път леглото изцяло е разположено в нея. Уютният селски дизайн е допълнен от декоративната дървена стена, а всичко е наситено с много цвят и настроение. Когато детето си няма братя или сестри, които да бъдат негови ежедневни приятели в игрите, творческите идеи са още по-необходими.


Още по-дълбоко потапяне в рустик великолепие

Първото, което прави впечатление в стаята тук, е рустик дизайнът. Той е изключително наситен и напомня за присъствието си във всеки малък детайл. Стените имат цялостна дървена "премяна", леглата са постлани с пухкави карирани чаршафи, а декорацията напълно съответства с най-типичните характеристики на селския интериор. Но няма как да отречем, че резултатът е невероятно красив и макар с щипка "възрастно присъствие", в сърцето на стаята живее детския дух. Изключително подходящ вариант за подрастващи деца и тийнейджъри, който освен всичко, оползотворява ъгловото пространство, запазвайки помещението просторно и проветриво.

Виж още: Мебели от палети за детската стая: да съчетаем практичност и симпатичен дизайн 


Планински комфорт в детската стая

На вниманието на всички любители на планинското великоклепие, предлагаме детска стая в стил "хижа". Цветовете са някак зимни, семпли и уютни, а стената зад двете големи единични легла имитира дърво. Поздравления за дизайнерите по повод професионалния подбор на декоративни елементи - всичко е съчетано с много вкус и въображение. Интериорът не е лишен и от цветни акценти в червено, които разчупват стила, внасяйки разнообразие и закачливост. Намерете най-подходящия екип от професионалисти и за вашия дом! Пуснете безплатна заявка, за да видите подробни оферти от конкурентни компании и да изберете тази, която отговаря най-точно на изискванията ви. 



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
10 извършени проекта
Цанко Владимиров
Цялостен ремонт, София
18 извършени проекта