7 маси, които ще променят идеята ви за мебел

Публикувано на 22/09/2015 от Елица Мартинова | Последна редакция на 04/08/2016 | Видяно 6 660 пъти

Не е чудно, че тази маса е измислена в Ню Йорк, където забързаното ежедневие на повече хора им пречи да поддържат връзка с природата. Замислена като маса за пикник, тя вече краси не само градината, но и трапезарията на много американци. Естествената трева, която замества плота, дава усещането, че сте сред природата с приятели. С тази маса може да сте сигурни, че дори и да имате скучни събеседници, ще се смеете през цялата вечер, защото тревата ще ви гъделичка.

Вижте още: 12 истински съкровища за дома на всеки, влюбен в книгите


Холната маса крие изненади

Кой да предположи, че една малка холна масичка може да крие толкова изненади? Със своите компактни размери тази елегантна маса е перфектното допълнение за малки помещения. Ако разполагате с ограничено пространство, но не искате да се лишавате от комфорта на масичката за кафе, това е перфектното решение за вас.


В помощ на срамежливите студенти

Да, това е маса, а не парче швейцарско сирене! Тази причудлива форма е създадена от испански архитект с една-единствена цел - да засилят общуването между студентите в университета. Идеята на Менендез-и-Гамонал е да разчупи учебната среда и да създаде увереност за себеизразяване, дори и у най-стеснителните студенти. Според създателя на тази единствена по рода си маса разположението на местата за сядане е от ключово значение. Архитектът е убеден, че когато студентите имат визуален контакт, те свикват по-бързо един с друг, което им дава свобода да споделят мнение и да раждат нови идеи. Масата е монтирана в университета "Овидео" в испанския град Астурия. Ефектът на масата се подсилва от специално осветление, чиято цел е да предразположи студентите.

Вижте още: Маса, гъвкава като акордеон - концепция, впечатляваща с мултифункционалност


Край на скучните разтегателни маси

Следващите предложения слагат край на еднотипните разтегателни маси със стандартен механизъм. Те се предлагат в различни разновидности - изработени от дърво или от гранит. Вдъхновени са от нуждата да се внесе разнообразие и стил в трапезарията. В комплекта към тях има и помощни масички, които са идеалното допълнение, когато имате гости. На пръв поглед съвсем обикновени, тези маси са в състояние да се превърнат в гвоздея на вечерта ви.


7 маси, които ще променят идеята ви за мебел

По традиция всички свързваме масата предимно с богата трапеза, моменти със семейството и приятелите. Както всичко около нас обаче и при този тип мебели навлиза тенденция, която ги променя и ги прави забавна част от ежедневието ни. Предлагаме ви няколко примера за това как масата може да бъде ценно попълнение за дома ви. А ако си харесате някой от тях, не забравяйте, че винаги може да потърсите помощта на експертите в тази област.


Полюлейте се с приятели

Представяме ви още един заместител на разходката в парка. Ако обичате люлките, но нямате свободно време, това е точната маса за вас. Тя представлява цялостна инсталация с места за осем човека. Особеното тук е, че когато седнете, ще изгубите твърдата почва под краката си и ще се полюшвате по време на вечерята. Тази креативна маса може лесно да се превърне в основна тема за разговор, а дори и в цяло предизвикателство за някои от гостите ви.


Край на предсказуемите вечери, хващайте хилките за тенис на маса

За много от вас тази маса може да не е изненада, тъй като в детството си често са нагаждали обикновени повърхности и са пълнили дома си с подскачащи пинг-понг топчета. Този шедьовър обаче се отличава не само с размерите си на оригинална маса за тенис, а и с удивителния си стил. Освен, че е изработена от първокачествени материали - лешниково дърво и бреза, тя съвсем дискретно е разграфена по очертанията на професионалната маса за тенис. Вече не е нужно да избирате дали да прекарате вечерта със семейството си или да се отдадете на любимия си спорт. След като приключите с десерта, хванете хилките, мрежата и пинг-понг топчета и изгорете калориите от хапването.


Котка в нещо като чекмедже

А ето и още една маса, вероятно вдъхновена от формата на швейцарското сирене. Нейното предназначение обаче е коренно различно. Тя би била идеално допълнение в дома на хората, които имат котка. Както личи от снимката, в плота на масата има издълбани тунели, така че вашата писанка да може свободно да се разхожда насам-натам, докато вие вечеряте. Котките са известни с това, че обичат лабиринти и загадки, така че вашата със сигурност ще си падне по тази маса.

Надяваме се да сме ви убедили, че, освен място за хранене, масите могат да бъдат и източник на забавление. Ако след тези снимки в главата ви вече прехвърчат щури идеи, не пропускайте да ги реализирате, като се свържете с майстор, който да изработи и най-причудливата мебел за вас. Заявете индивидуален проект за уникална маса. Сравнете получените идеи, разгледайте предишните проекти на изпълнителите и изберете най-подходящия за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
9 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
52 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта
Гошко Покриви
Покривни услуги, София
21 извършени проекта
М-Строй
Цялостен ремонт, София
44 извършени проекта