Цветното фолио – нова одежда за старите мебели

Публикувано на 28/10/2015 от Майсторлък Радостина | Видяно 21 459 пъти

Полагането на цветния слой върху мебелите е добре да се прави от двама души, въпреки че задачата не е сложна, но пък се изисква по-голяма прецизност и внимание по време на работа, за да се получат перфектни резултати.

Първото нещо, което трябва да направите, преди да започнете облепянето, е да почистите избраната повърхност. Според някои специалисти е хубаво и тя да се намокри.

Важен момент е развиването на ролката – това трябва да става постепенно, а не наведнъж. Краищата се фиксират и отлепената част се заглажда старателно върху повърхността с помощта на кърпа, като се изпъва хубаво и не се допуска да останат мехурчета въздух между основата и покритието.

В случай че не сте доволни от първия опит, отлепете слоя и опитайте още веднъж по-старателно. Бихте могли и да спукате с игла образувалите се мехурчета.

Съвет за начинаещите: заложете на ярките тонове и се насочете към използването на множество фигури и форми. Също може да използвате шаблони, направени от фолиото, които да залепите върху повърхностите.

Вижте също: Как да декорираме дървените мебели


Цветното фолио – нова одежда за старите мебели

Цветното самозалепващо фолио е идеален начин да преобразите старите и захабени мебели, превръщайки ги в нови, свежи и различни. Подобен „ремонт“ у дома бихте могли да направите по всяко време на годината, тъй като той не налага придържането към специални условия за изсъхване на покритието или други процедури, които изискват подобренията да се извършват през летния период, споделят от Майсторлък.

Освен че ще ви помогне да разчупите обстановката вкъщи по оригинален начин, цветното фолио е подходящо, защото издържа на високи температури (до 80 градуса), екологично чист материал е, не пропуска вода и е устойчиво покритие.

Цветовата гама, в която се предлага, е богата – то може да имитира тъкани, дърво, пластмаса и други. Това несъмнено дава възможност за създаването на огромно разнообразие от интересни композиции.

Фолиото за освежаване на мебели се предлага на рула с различни дължини и ширини. Когато решите да закупувате такъв материал, съобразете количествата, които са ви необходими, измервайки площта, предвидена за обработка. Включете свързващите части, фугите и дебелината, когато пресмятате.

Вижте също: Как да преобразуваме старите мебели в съвременни чрез декупаж?


Гланц или мат?

Самозалепващото фолио може да бъде с гланцово или матово покритие. Гланц изберете, ако сте решили да внесете в дома си наситеност и яркост. Матовите варианти са подходящи за тези, които предпочитат спокойните тонове, пастелните оттенъци.

С материала може да облечете не само мебелите, но и интериорни врати, стени, первази, различни предмети и дори хладилника. Важното е да вложите въображение и желание в създаването на новия интериор.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
33 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Вътрешни и външни ремонти
Цялостен ремонт, Варна
13 извършени проекта
Бригада нов проект
Покривни услуги, София
38 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта