8 уникални идеи за бързо и красиво опаковане на подаръци с подръчни материали

Публикувано на 21/12/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 21/12/2016 | Видяно 32 702 пъти

Коледните празници са време да се насладим на домашния уют и топлина, но често са съпроводени със суматоха около избора на точните подаръци за нашите близки и приятели. Ако обаче сте си направили подробен списък с желанията на всеки член от семейството, остава само да помислите за начина, по който да направите подаръка по-личен и специален. Постигнете тази цел бързо и лесно, като се запознаете с нашите предложения за оригинално опаковане на подаръци, при това с материали, които отдавна се търкалят в някой шкаф у дома. Споделете с нас резултатите от своите завършени творчески проекти, а за цялостния ремонт на дома през новата година разчитайте на квалифицирани майстори!


Ароматното клонче ще направи всеки подарък по-красив и специален

Вплетете късче естествена природна красота в дизайна на коледните подаръци, като използвате този страхотен трик за тяхното лесно и бързо декориране. За целта си откраднете свежо елхово клонче или пък имел, който да привържете здраво към опаковъчната хартия с помощта на цветни панделки или въженца. Ако ще изпращате подаръка на път, препоръчваме да използвате изкуствено клонче, както и да го залепите внимателно към кутията, така че украсата да не се развали до момента на получаване. Новаторите в проектите от типа “направи си сам” напомнят, че можете да използвате също интересни мъниста или пера, както и да добавите картичка или оригинален етикет от дърво със сърдечно пожелание.

Виж още: Красиви естествени декорации за вашата зелена Коледа


Лесна и бърза идея за украсяване на вече опакован подарък

Тази идея е изключително подходяща за тези от вас, които поставят под съмнение сръчността си или пък са нови в занаята, наречен „направи си сам“. Тук ще ви е необходима само едноцветна опаковъчна хартия, цветни салфетки и лепило. Първата стъпка е да оформите малки кръгчета от цветни салфетки или картон, като в този случай можете да използвате също брокат, перли или пък цветно фолио. А може и съвсем хаотично да накъсате използвания материал, без да се стремите към симетричност. След като опаковате подаръка с хартията, нанесете тънък слой лепило с помощта на четка, като прокарате линия по диагонал на кутията или пък заложите на друг интересен мотив. Накрая посипете с брокат или цветни хартиени кръгчета, а след като лепилото изсъхне напълно, завържете красива панделка. Подобен тип декорация е изключително практично решение за случаите, когато подаръците идват с фабрична опаковка от производител или изпратени по куриер, така че можете директно да надграждате върху нея, вместо да я подменяте с нова.


Създайте ефектни мотиви върху цветната хартия с помощта на бяла боя

Превърнете скучната опаковъчна хартия в същинско произведение на изкуството, като използвате акрилни бои за нейното стилно декориране. Представяме ви три страхотни идеи, които можете да реализирате дори и само с останалата бяла боя от последния ви творчески проект. За целта използвайте различни четки и създайте интересни линии, пръски или пък ефектен винтидж дизайн. Специалистите обаче препоръчват да сте особено внимателни при избора и нанасянето на боята, тъй като съществува риск от това тънката хартия да се намокри и разкъса. За да предотвратите този нежелан ефект, отделете време и търпение за създаването на оригинални шарки, а след като боята изсъхне напълно, довършете дизайна с поставянето на кокетна панделка!


Поискайте помощ от най-големите творчески ентусиасти у дома

Включете и най-малките членове на семейството в опаковането на подаръци, като провокирате техния творчески дух с тази оригинална и наистина икономична идея. За изпълнението й ще ви трябва само обикновена бяла хартия, пастели и щипка въображение. Тук разполагате с два варианта – единият предвижда да нарисувате сами забавни елхички, играчки и други интересни коледни мотиви, а детето само да ги оцвети с пастели или флумастери. Друго хитро решение е да оставите най-големият ентусиаст у дома да рисува на воля, като накрая довършите произведенията му с брокат или късчета памук.

Виж още: 8 бляскави и оригинални коледни декорации, които да направите сами


Подаръци под формата на свежи плодове - защо не?

Представяме ви една нестандартна, но изключително оригинална идея, която можете да използвате не само около Коледа. За реализирането й ще ви е нужен картон в различни цветове, маркер, усещане за симетрия и известна доза въображение. Така само за няколко минути можете да превърнете отделните цветни листове в страхотни кутии за подаръци, които наподобяват вкусни свежи плодове. За целта обмислете предварително дизайна на опаковката, подберете подходящи материали и обърнете специално внимание на онези малки детайли, които ще накарат дори най-скептичните ви приятели да посегнат с желание към празничната фруктиера.


Добавете цветни помпони за празнично настроение

Тази креативна идея със сигурност ще предизвика усмивка по лицата на всички членове на семейството. За изпълнението й ви трябват само лепило и цветни помпони, които ще придадат закачлив завършек на обикновената опаковъчна хартия. Първият вариант тук е да заложите на класиката, като облепите кутията с ярко червена хартия и добавите един или повече бели помпона, които будят мигновена асоциация с любимите коледни празници. Друга страхотна идея, подходяща за реализиране по всяко време на годината, е да използвате обикновена бежова хартия и да залепите няколко разноцветни помпона, като накрая добавите и красива панделка. Ако пък търсите наистина оригинален начин за декориране на подаръка, покрийте цялата кутия с цветни помпони, така че да превърнете скучната опаковка в един забавен пухкав подарък.


Коледни подаръци с неповторим собствен почерк

Направете коледните подаръци още по-лични и специални, като приложите търпение и творчество не само в избора им, но и в създаване на тяхната опаковка. За тази цел можете да използвате черна хартия или фолио, с което внимателно да облепите всяка кутия. Имайте предвид, че прегъването на този тип хартия оставя трайни следи по нея, затова е желателно да бъдете изключително прецизни при опаковането на подаръка. След това използвайте бял молив, тебешир или пък маркер, за да нарисувате страхотни коледни мотиви или пък да напишете персонализирано послание, което ще направи опаковката точно толкова ценна, колкото и самия подарък!

Виж още: 5 начина да поканите Дядо Коледа у дома


Бутилките вино тази зима се превръщат в закачливи гномчета

Ще прекарате коледните празници в дома на близки приятели? Придайте ефектен завършек на бутилките вино, които ще занесете, като ги обсипете с блестящи конфети или пък ги превърнете в закачливи гномчета. За реализирането на първата идея можете да използвайте лепило на спрей или пък обикновен лак за коса, като напръскате обилно бутилката и след това я покриете с брокат или конфети. Сега оставете да изсъхне напълно и за финал поставете красива панделка. Чаровните гномчета пък стават лесно и бързо с помощта на цветен филц, парче пухкав плат (може и памук) и дървено топче. Първо оформете брадата на гномчето и я прикрепете към бутилката с лепило, след това увийте филца под формата на шапка, а накрая залепете нослето и оставете да изсъхне напълно. Готово!

Кои са вашите трикове за бързо и лесно опаковане на подаръци? Споделете с нас своите ценни съвети и готови резултати, а за пълното обновяване на дома през новата година, се доверете на опитните специалисти, регистрирани в MaistorPlus! Пуснете заявка в сайта още сега и се запознайте с техните оферти, като сравните профили на майсторите и оценките от клиенти!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ралица Пламенова VIP
Цялостен ремонт, София
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
11 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Златин Господинов
ВиК Услуги, София
13 извършени проекта