8 бляскави и оригинални коледни декорации, които да направите сами

Публикувано на 03/12/2015 от Виктория Маринова | Последна редакция на 11/11/2020 | Видяно 17 523 пъти

Коледните празници са вече на прага ни, затова е време да запретнем ръкави и да създадем впечатляващи декоративни елементи за нашата уютна дневна! От красиви играчки за елхата до ароматни свещи от портокал - тези идеи ще ви вдъхновят да преоткриете творческата си страна и да счупите миналогодишния рекорд за оригинална украса на дома. Вижте как да ги реализирате, а всички смели интериорни начинания поверете на квалифицирани професионалисти!


Блестящи коледни играчки за вашето модерно жилище

За създаването на тези бляскави украшения ще ви трябват прозрачни коледни топки, брокат и напълно прозрачен лак за дърво. След като премахнете кукичките, с които обикновено закачаме играчките на елхата, изсипете малко количество от лака в топката. Уверете се, че продуктът е обгърнал целите стени на играчката и при нужда отстранете излишното количество лак. Идва ред на най-забавната част, а именно използването на брокат! Просто изсипете малка част от него вътре и разклатете хубаво топката до достигане на желания бляскав ефект. Накрая поставете обратно кукичката и готово!


Поканете зимата у дома с тези "заскрежени" клонки

Тези ефектни заскрежени клонки стават лесно и чудесно с помощта на декоративно натрошено стъкло и малки кристални мъниста. Просто подберете няколко здрави клонки (по-добре с повече разклонения) и с помощта на лепило прикрепете мънистата и стъклото към тях. За още по-впечатляващ ефект можете да използвате блестящ лак за нокти, за да запълните всички участъци, за които стъклото не е успяло да залепне.

Виж още: Разкрасете трапезата със собственоръчно изрисувани салфетки


Създайте уютни светещи къщички

Направата на тези симпатични светещи къщички е изключително лесна и за нея ще ви трябва парче филц, картон, ножица и лепило за текстил. Първо нарисувайте очертанията на къщичката върху картона, а него пък използвайте като шаблон, за да пренесете изображението върху филца. След това изрежете парчето филц, при необходимост го изгладете и зашийте страните на къщата, така че да оформите самия макет. След това нанесете от лепилото за текстил, което да "подсили" стените от филц, оставете да изсъхне за няколко часа и готово! За да светят къщичките, поставете в тях по една чаена свещ с батерия, тъй като при нея няма опасност къщичките да се запалят!

Виж още: 6 оригинални идеи за дома, осъществени от коркови тапи


Направете си симпатично коледно дръвче от шишарка

Тази идея можете да реализирате заедно със своето дете, защото е изключително лесна и забавна! За целта по време на неделната разходка в парка подберете няколко здрави шишарки, минете през книжарницата за боя, перли и мъниста и преди вечеря съдайте тези уникални декорации. Те ще стоят идеално на коледната трапеза, над камината или в детската стая, затова смело експериментирайте с цветовете и украшенията по тях!

Виж още: Придайте топлина на празниците с приказни коледни свещи


Уникални светещи декорации за градината, които ще забавляват цялото семейство

Тази прекрасна декорация е страхотен начин да придадете цвят на пустия си двор през зимата. За изпълнението й ще са ви необходими балони, течни бои, вода и чаени свещи с батерия. Първата стъпка изисква да добавите няколко капки боя в балона, след което да го напълните със студена вода и да завържете края му. Следва да оставите балона във фризера до пълното му замръзване. Накрая премахнете балона от ледената топка, издълбайте малък отвор за свещта и поставете готовата декорация в двора с отвора (и съответно свещта) надолу. Наистина лесно, нали?


Пресъздайте истинска коледна приказка от празни картонени кутии

Можете ли да повярвате, че тази великолепна инсталация е създадена от празни кутии от мюсли? Изненадващо, но факт! С помощта на празните кутии са оформени тези прекрасни къщички, чиито стени пък са оцветени с акрилна боя, а накрая посипани с фини блестящи частици. Покривите се украсяват по подобен начин, но за тях можете да използвате ситно нарязани ивички целофан или, ако сте склонни към творчески експерименти - станиол. Елхите пък могат да се сътворят от обикновени четки за бутилки, чийто цвят първо се отстранява с вода и белина. След това те се боядисват повторно, а накрая се украсяват с перли и брокат. Брилянтно, нали?


Очарователна кутийка за малки подаръци, направена от орех

Направата на тази очарователна кутийка за подарък е много проста! Първо премахнете ядливата част на ореха, а след това покрийте вътрешността му с лепило и брокат, или просто използвайте блестящ лак за нокти в желания нюанс. След това поставете малко парче филц, зад което да скриете верижката на гривната или колието, а накрая затворете орехчето и укрепете подаръка с помощта на елегантна панделка. Наистина стилно и красиво решение, което ще спаси положението, ако ще подарявате бижу и сте забравили да купите опаковка!


Създайте неповторима празнична обстановка с ароматни свещи от портокал

Едва ли има нещо по-хубаво от Коледа, изпълнена с аромат на канелени сладки и портокалови корички! А ето как да си направите сами тези уникални ароматни свещи: отстранете внимателно портокаловата кора от плода и с формичка за сладки изрежете отвор в горното капаче. След това поставете чаена свещ в долната половина и затворете капачето, като при желание можете да добавите към него различни детайли! И това, ако не е лесен начин за създаване на невероятна празнична атмосфера! А какво по-хубаво желание за празниците от един прекрасно обзаведен дом? Превърнете своето жилище в олицетворение на интериорното изкуство със съдействието на опитни специалисти, като заявите проект при нас напълно безплатно!


Тагове:

Празници

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Стоил Димитров
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Майстор Петър
Плочки и теракот, София
10 извършени проекта
DESIGN CONSTRUCTION
Шпакловки, Варна
7 извършени проекта