Да превърнем обикновеното огледало в оригинален аксесоар

Публикувано на 08/08/2017 от Нели Минчева | Последна редакция на 08/08/2017 | Видяно 6 959 пъти

В почти всеки дом има вещи, които отдавна са загубили първоначалния си блясък, макар и все още да могат да функционират по предназначение. Да не говорим, че някои предмети, дори и като нови, нямат особено атрактивен външен вид. Такова е например пластмасовото кръгло огледало, с което можем да се сдобием от най-близкия магазин за 1 лев. Но не подценявайте неговия потенциал. Само по себе си то върши чудесна работа, а с малко усилия може да се преобрази в чаровен уникат. Ето как:


Стъпка 1 - колко въже е нужно?

Измерете колко въже ще ви е необходимо. Навийте го три или четири пъти около рамката, така че тя да бъде напълно покрита. Внимавайте краят на въжето да се пада горе-долу на същото място, където е и началото.


Какво ви е нужно?

За направата на огледалото ще е необходимо да си набавите следните неща:

  • Въже с дебелина 8 мм.;
  • Горещо лепило;
  • Старо или ново кръгло огледало;
  • Някакъв вид тиксо.

Вижте още: Как да направим дома си по-артистичен и вдъхновяващ?


Стъпка 2 - време е за лепилото да влезе в действие

Фиксирайте въжето с тиксо и използвайте пистолет с горещо лепило, за да залепите трайно пластовете въже. Поставете лепило на различни места между слоевете, като внимавате да не попадне лепило във видимата им част. След като приключите и лепилото изсъхне, внимателно свалете фиксиращите лепенки.


Стъпка 3 - закрепете въжето

Залепете въжето към рамката. Действайте бързо, защото лепилото съхне за кратко време. Притиснете добре въжето към огледалото и задръжте няколко минути.

Вижте още: Изобретателни хартиени проекти за декорация в дома


Стъпка 4 - завършете творението си

Гърбът на огледалото все още няма да изглежда достатъчно добре, но това не бива да ви притеснява. Добавете устойчива връв по ваш избор и закачете творението си на стената. Така то става по-атрактивно, а задната му част е напълно скрита.

Ето че вече имате своя ръчно обработен аксесоар, който ще ви помага както за вашето собствено разкрасяване, така и за декорацията на вашия дом. Ако имате желание да продължите с частично или напълно обновяване на интериора, можете да потърсите правилния специалист в MaistorPlus. Пуснете безплатна заявка за това, което сте решили да промените, и ще получите конкурентни оферти от регистрираните при нас интериорни дизайнери. Допълнителната информация за тях в нашия сайт, както и оставената обратна връзка от други клиенти, ще улеснят избора ви. Успех!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Петров
Боядисване и декорация, София
46 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
РЕАЛСТРОЙ
Дограма и остъкляване, Перник
11 извършени проекта
ЛЕОН-АЛ
ВиК Услуги, София
93 извършени проекта
Линдстрой ЕООД
Плочки и теракот, София
28 извършени проекта