Уникален модерен апартамент с впечатляващ дизайн в Япония

Публикувано на 26/11/2015 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 08/12/2016 | Видяно 2 925 пъти

Обичайно свързваме Япония със смайващите постижения в областта на новите технологии, с традициите на бойните изкуства, с разнообразните суши изкушения. Всички те заслужено носят своята слава и неслучайно са емблеми на тази държава от Далечния Изток. Наред с тях обаче си струва да отдадем заслуженото и на иновативността и креативността на японските интериорни дизайнери. Предстои да ви запознаем с един уникален модерен апартамент в Япония, проектиран от Sinato Architects, който впечатлява с оригиналност в дизайна. За да сбъднете и вие желанието си за неповторим дом, можете да споделите идеите си с проектантите, регистрирани в MaistorPlus.


Запознайте се с разпределението

Историята на всяко жилище започва с изготвяне на план за разпределението му. Подходът на Sinato Architects впечатлява с нестандартното решение да заложи на тематични зони, обединени около L-образна носеща стена, вместо познатия модел с отделни, затворени стаи. Време е обиколката ни из този необикновен дом да започне.

Вижте още: Уникални дизайнерски апартаменти очакват собствениците си


Сърцето на дома

Наред с опорната функция, която играе, носещата стена в този дом се явява и сърце за него. Превърната в голяма дървена мебел, на нея може да се поседне на по чашка кафе, да се съхраняват книги, сувенири, да се окачат картини. Същевременно това е мястото, около което се случват различните аспекти от живота на младото семейство, за което е проектиран апартаментът. Липсват строгите прегради за сметка на открити пространства и стимулиращи по-лесната комуникация зони.


Да сготвим "на открито"

Сама по себе си идеята да липсва стена, разделяща кухнята от трапезарията, не е нещо нечувано досега. Това, което прави отвореното пространство в този апартамент по-специално е, че то обхваща цялата площ, заобикаляйки носещата стена. А и в готвенето "на открито" може да се включи всеки с идеи и помощни действия.


L-образно отворено пространство

Естествена дневна светлина свободно огрява отвореното пространство, заобикалящо централната стена L-образно. Цялото жилище се радва на равномерно разпределена осветеност, благодарение и на южното си разположение.

Вижте още: Уникален сватбен параклис, с форма на панделка, в Хирошима, Япония


Да похапнем зад ъгъла

Веднага щом господарят или господарката на кухнята приготви поредното кулинарно изкушение в мястото за готвене, само на няколко крачки зоната за хранене очаква семейството, което да сподели там обяда или вечерята си.


Умивалник с изненадващо местоположение

Разбира се, санитарни помещения, изискващи усамотение, като баня и тоалетна, са си отделени достатъчно добре, за да се чувства човек комфортно. Изненадващото решение тук е умивалникът да се отдели от тях и да бъде част от отвореното пространство на целия дом. Това е добър начин с помощта на естествената слънчева светлина да се осигури по-добра видимост при ръчно пране например, а и е още една причина да се "общува" по-често със свеж въздух.


Зоните за спане

Бихме могли да ги наречем и спални, защото не са лишени от нищо, характерно за подобна стая. Е, като изключим вратите. Липсата на четири стани обаче по никакъв начин не осуетява качествената почивка и откъсване от околния свят, когато човек е решил да се отдаде на почивка. Напротив, последната е дори по-пълноценна, защото въздухът в зоните за спане непрекъснато се обновява заради пряката им кореспонденция с откритата площ наоколо.

Вижте още: Кой е най-подходящият цвят за вашата спалня


Вътрешна тераса

Така наречената "вътрешна тераса" е разположена в южната част на апартамента и е обединяващо звено между L-образното открито пространство и зоните за спане. Отлично място, където могат да се откраднат допълнителни мигове релакс, в компанията на естествените слънчеви лъчи.

А вие бихте ли прегърнали идеята за дом, в който няма нито една врата и дизайнът акцентира върху обособяването на тематични зони? Споделете своите творчески хрумвания, свързани с жилището ви, като направите безплатна заявка към дизайнерите в MaistorPlus, за да получите конкурентни оферти, които да сравните. Вземете решение как да комуникирате с изпълнителите и изберете този, който покрива вашите изисквания.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
5 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта