Как 25 кв. м. могат да бъдат чаровен и функционален апартамент

Публикувано на 08/08/2017 от Нели Минчева | Последна редакция на 15/08/2017 | Видяно 12 154 пъти

Малкото студио, което можете да разгледате в тази статия, се намира в градче в непосредствена близост до Париж. Закупено е от 26-годишен студент на сравнително изгодна цена и в доста лошо състояние. Идеята била младежът да има къде да живее, докато следва, но след освежителен ремонт и няколко интериорни иновации апартаментът се превръща в удобно и функционално местенце, годно за дългосрочно обитаване.


Дневна с напълно нов облик за нула време

Ремонтът на закупения през 2015 г. имот е отнел точно два месеца. За цялостната промяна и крайния резултат, срокът се смята от експертите в областта за изключително кратък. Но пък и площта на студиото не е голяма - едва 25 кв. м.

Вижте още: Практични идеи за вашето малко антре


Оригинална преграда дели жилищната площ на две части

Основен акцент в апартамента е разчупената библиотека, която успява да създаде две различни функционални кътчета в жилището. Преди ремонта единствената стая е била почти изцяло заета от огромно легло. Наетото интериорно студио намира решение, благодарение на което новата спалня е разположена в единия ъгъл, като остава достатъчно място за обособяване на всекидневна с кухненски бокс.


Спокойни сини сънища

Мекото легло е долепено до стената, образувайки уютна зона за релакс благодарение на избрания оригинален цвят на стената. Освен че синьото служи за акцент в целия апартамент, тъй като се вижда през преградната библиотека, то носи успокоение и свежест в спалнята.


Съвременен дух и приветлив изглед

Белите тухли се оказват страхотен избор за студиото. Те контрастират със синята стена и създават усещане за модерност. Върху тях са монтирани разнородни по големина, но еднакви по стил полици, които приютяват любимите вещи и аксесоари на собственика на апартамента.


Цветни моменти носят настроение

Диванът във всекидневната също е бял, както и плотовете на помощните масички, закупени на добра цена и превърнали се в алтернатива на холната маса. На този фон жълтата възглавница и декоративният яркозелен кактус намират чудесна изява и събуждат усмивки върху лицата на гостите на младия французин.

Вижте още: Как да превърнем маломерното студио във функционално жилище


Да надникнем в банята

Тук отново успешно са съчетани синият и белият цвят. Плочките са подбрани така, че да пасват на младежкия дух в жилището и формират своеобразен подреден тетрис. Въпреки малкото пространство, мястото за съхранение е достатъчно, а в банята има дори и вана.

Оказва се, че добрата подредба и смелите идеи са от решаващо значение при преустройството на малко жилище. Крайният резултат обаче понякога е подвеждащ - процесът не е толкова лесен, колкото изглежда на пръв поглед. Ако ви предстои цялостна реновация на малък апартамент, най-добрият вариант е да потърсите професионална помощ, за да си спестите много нерви и главоблъсканици.

В MaistorPlus можете да заявите безплатно проект за изпълнител на замисления ремонт и да получите конкурентни оферти от различни експерти. Ще имате възможност да сравните сроковете и цените, да огледате онлайн профилите на изпълнителите при нас, както и да се запознаете с обратната връзка от предишните им клиенти. Вярваме, че това ще улесни неимоверно избора ви.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта
Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Сфера 2015
Ремонт на баня, Бургас
22 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта
Калин Недялков
Покривни услуги, София
11 извършени проекта