Китайски инвеститори ще строят завод за олио в България

Публикувано на 24/11/2015 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 21/07/2016 | Видяно 7 837 пъти

В последния инвестиционен форум, организиран от БАИ (Българската агенция за инвестиции) в Шанхай, взеха участие над 100 китайски компании, както и представители на 36 български такива. Основните сектори, очертани от министър Лукарски като перспективни и печеливши за двете страни, са секторите на електрониката, машиностроенето, добре развития дял на информационните и комуникационни технологии и селското стопанство. Индустриалните зони и високотехнологичните паркове в страната също представляват привлекателно поле за реализиране на инвестиции.


Какви са предстоящите планове?

По време на форума е подписан меморандум за сътрудничество между "Индустриални зони" в Бургас и китайската компания "Nantong Sumu Biological Technology". С него се предвижда реализацията на инвестиция в изграждането на завод за производство на слънчогледово олио в Бургас.


Какви са ползите за страната ни?

Предвижда се инвестицията да бъде на стойност 7 млн. долара и с нея да бъдат открити над 120 нови работни места. Срокът за изпълнението на проекта е 2 години. По думите на Борисов, България представлява атрактивна дестинация за инвестиции, поради ниските данъци, стабилно правителство, спрямо много други европейски държави към момента, както и наличието на високо квалифицирана работна ръка.


Тагове:

У нас

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта
Калин Недялков
Покривни услуги, София
11 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта