Впечатляващият контраст между максимализъм и минимализъм в интериора

Публикувано на 26/10/2015 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 08/12/2016 | Видяно 4 242 пъти

Тук сме, за да ви въведем в една завладяваща интериорна атмосфера с причудливи форми, цветове и невероятни контрасти, които със сигурност ще ви вдъхновят за смели изпълнения вкъщи. За да постигнете най-добрите резултати в дома си, потърсете специалистите, които ще ви помогнат да превърнете всички проекти в реалност. А за днешните дизайнерски предложения, почерпихме идеи от многообразните мнения на участниците в дискусия на приятелите ни от форума "Направи сам". Разгледайте ги и може би ще узнаете кой стил определя вашата личност и бихте декорирали с него у дома.


Да надникнем в максималистичните дневни

Характерното за този тип дизайн е удивителното съчетание от многообразни цветове и мебели с интересни форми. Всякакви картини и декоративни предмети са добре дошли, а целта е да се постигне един неповторим интериор с леко пикантен привкус, или може би - с кокетно, бляскаво излъчване в дневната.


Контрастното докосване на минимализма

Абсурдно голям е контрастът, който ни дава визуалното представяне на дневните в минималистичен стил. Изключително изчистени форми, луксозни и модерни мебели и тук-там по някой пъстър акцент за свежест в атмосферата.


"Максимално" вдъхновение в спалнята

В спалнята се търси засиленото усещане за колоритност, за любов и дори еротика. Релефни форми по стените с ярки цветове, лъскави сатенени чаршафи, интересно оформени декоративни елементи, контрасти, океан от емоции и чувственост.

Виж още: Креативни и цветни идеи за боядисване и декорация на стените


Минимален еквивалент

В минималистичната спалня обикновено можем да се насладим на отпускаща и нежна атмосфера, с изключително семпли и изпипани детайли, много комфортни съвременни легла, повече светлина и красиви гледки, разкриващи се от стаята.


Детска стая, окъпана в цвят

Максималистичният стил е много подходящ за детската стая, поради голямото разнообразие от цветови съчетания и интересни предмети, текстури, завеси... Въобще - можем да съживим "Страната на чудесата" от разказите за Алиса.

Виж още: Как изглежда съвършената детска стая за момиче? 


Минимализмът е красиво решение за стаята на най-малките

За онези, които предпочитат стаята на малките да бъде по-организирана, свежа и симпатична, може би изборът на този дизайн е по-доброто решение. Тук въображението е на заден план, но пък функционалността, пространството и симетрията определено радват окото.


Да вземем "максимума" от интериорния дизайн и в банята

Вярвахте ли, че пауновите пера, леопардовите щампи, чудатите снимки и други подобни компоненти биха паснали в банята? Е, явно в баните, вдъхновени от максимализма, дори и това е възможно. Няма как да не признаем, че това е едно наистина впечатляващо и интригуващо предложение.


Или ще предпочетем по-лекият и свеж вариант?

Ето още няколко глътки простор, уют и елегантни форми, заобиколени от семпли цветове и комфортно, функционално обзавеждане. В тези бани можем просто да се "потопим" в релакс и да не мислим за нищо... поне за известно време!

Ако сте се почувствали предизвикани да преобразите някоя от стаите в дома си (или всички едновременно), потърсете помощници сред фирмите, регистрирани е MaistorPlus. При необходимост можете да пуснете безплатна заявка, за да получите конкурентни оферти с опция за преглед на дейността и клиентските оценки на раличните компании. Това ще ви помогне да вземете най-правилното и добре информирано решение.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
Венцислав Димитров
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта