Как да си направим нестандартна елха?

Публикувано на 08/12/2021 от Ирена Петрова | Последна редакция на 08/12/2021 | Видяно 1 610 пъти

Елхата е задължителен елемент на коледната украса. Домът не би изглеждал завършен, ако липсва красивото дръвче, окичено с гирлянди, лампички и разноцветни играчки. Но защо да не разнообразите стандартното коледно дръвче, като го замените с нещо друго? Това може да се окаже и полезен ход за опазване на природните ресурси, ако сте свикнали да купувате живи борови дръвчета. С няколко предложения от наша страна ще си направите чудесна елха от подръчни материали и тя ще стои дори по-ефектно от традиционната.

Ако се нуждаете от съвет или идея, за да може коледната атмосфера да е навсякъде във вашия дом, може да потърсите регистрираните професионалисти от Майстор Плюс. 


Елха за стената

Може би най-лесният начин да направите елха, която не заема място, а създава невероятен уют е елхата за стена. Необходими са ви само няколко сухи клони с различна дължина. Нека те да бъдат прави, за да създадат желания ефект. Вземете най-дългия и го прикрепете на желано място за стената. Той ще бъде основата на вашата елха. Можете да използвате пирони, а ако не ви се дупчи, по-здраво лепило би свършило същата работа. На около 10 см над него прикрепете следващия клон. Той трябва да бъде малко по-къс от първия. Продължавайте да редите клоните по същия начин, докато накрая остане едно малко парче дърво, което ще служи за връх на елхата. Залепете на него коледна звезда, а по клоните надолу закачете топки и други играчки по ваш избор, точно като на коледна елха.

Друг вариант е, за да направите само една дупка в стената, да закачите с конец клоните един за друг. Така конструкцията ще бъде лесно подвижна и винаги ще можете да я преместите, ако решите, че искате да смените мястото. А и ще бъде удобна за прибиране за следващата година.


Елха от клони

С малко повече бройки от същите клони можете да си направите коледно дръвче, имитиращо оригиналното. За целта ще ви трябва основа за елха от две летви. На същия принцип направете кръст с два клона и го прикрепете с пирон за основата. Продължавайте да правите кръстове, като всеки следващ трябва да е по-малък от предходния, докато стигнете до върха. Поставете коледна звезда и украсете като традиционна елха. Получава се много красиво и ефектно, а дървото внася живот в стаята.


Елха от снимки

Много лесен и атрактивен начин да внесете коледно настроение в дома си е, да си направите елха от снимки. Ще ви трябват само свободно място на стената, любимите ви снимки и тиксо. Просто наредете няколко реда снимки, в зависимост от броя им, започвайки от една снимка на върха и добавяйки по още една снимка на всеки следващ ред. Пребройте ги предварително, за да сте сигурни, че ще ви стигнат. Например, за елха от 10 реда ще ви трябват 55 снимки. Можете да направите рамка на елхата от снимки с лампички или гирлянди.


Елха от кафени зърна

За любителите на миниатюрната декорация имаме доста нестандартно предложение. Направете си елха от кафени зърна. Как? Използвайте за подложка парче дърво във формата на кръг. Просто изрежете един клон по широчината му с около 2 см дебелина. Прикрепете за него тънка дървена пръчица, която да служи като основа на дръвчето. Върху нея залепете кръгло парче картон, малко по-дебело от клона в основата. Върху картона залепете фуния от по-дебела хартия или тънък картон, подобно на фунийките, в които някога се слагаха семки. Остава само да залепите кафените зърна върху хартията, така че да покрият цялата фуния. Завържете панделка в основата на дръвчето и го поставете на секцията.

В случай че искате наистина професионална и стилна украса за вашия дом, винаги може да потърсите съвет от специалистите, регистрирани при нас.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Венцислав Димитров
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта
М-Строй
Цялостен ремонт, София
44 извършени проекта
Емил Димитров
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта