Цветовете на 2024 година в интериорния дизайн: Прогнози и вдъхновение

Публикувано на 04/01/2024 от Ирена Петрова | Последна редакция на 04/01/2024 | Видяно 2 552 пъти

Цветовете са основен елемент при изграждането на интериорния дизайн. С наближаването на новата година се появяват вдъхновяващи прогнози за цветовите палитри, които ще доминират в пространствата през 2024 г. Културните тенденции, артистичните движения и характеристиките на обществото влияят върху петте тенденционни цвята за 2024 г. Следователно те обещават да предефинират и съживят пространствата по изненадващи начини.

Прогнозата е ясна: 2024 г. ще бъде цветна година. Експертите по цветовете смятат, че хората ще бъдат по-склонни да поемат рискове с цвета, независимо дали в модата или в ежедневието. Интериорният дизайн отразява тази тенденция с ярки цветове. Внимателният подбор на цветове в проект за интериорен дизайн е изкуство, което надхвърля естетиката или личния вкус, така че познаването на тенденциите в нюансите е от съществено значение. И така, ето кои ще бъдат цветовете на 2024 година.


Среднощна слива

Когато един ден свърши и започне друг, мастилено сините цветове се задълбочават в наситено лилаво, изпълвайки нощното небе с усещане за чудеса и възможности. Това е силата на среднощната слива. Този цвят се очертава като завладяващ и трансцендентен цвят на тенденцията, противоречащ на конвенционалните цветове.

Среднощна е топъл и жизнен цвят, между лилаво и магента. Той е царствен и класически, което го прави смел и елегантен избор в интериорния дизайн. Освен това в исторически план сливата е била цвят, който често е бил запазен за кралските особи и аристокрацията. В много култури богатите и дълбоки цветове като сливата са скъпи за производство, поради което се свързват с богатство и лукс. Сливата изглежда перфектно с маслинено зелено, невенено жълто, тъмно бежово и сиво.


Кайсия

Това е цветът, който ще царува в индустрии като маркетинг, реклама, мода, красота, козметика и много други, включително интериорен дизайн. Това издига значението на оранжевото като универсален, междусезонен нюанс.

Кайсиевото е стимулиращ, освежаващ и енергичен цвят. Този балансиращ ярък е активиращ витаминен тон, който въплъщава цялостен подход към здравето и благополучието. Обхващайки богатите на естествени витамини и антиоксиданти предимства на кайсиите, той също черпи от красотата, която откриваме в природата. Това е един от най-популярните цветове както за вътрешни, така и за външни площи, гарантиращ приятна светлина в дома. Мекотата и избледнелият от слънцето тон се съчетават перфектно с неутралните.


Студена мача

Зелените, значително по-тъмни нюанси, като изумрудено зелено, бяха много популярни. Но следващата година Cool Matcha ще бъде звездата. Никак не се изненадваме, защото самата напитка стана тренд в последно време и всички я консумират. Вдъхновените от природата нюанси предизвикват успокояващо усещане, а всички имаме нужда от това с целия този стрес на съвремието. През 2024 г. се очаква този класически цвят да бъде модернизиран с по-дълбоки и изискани тонове, осигуряващи усещане за лукс и елегантност в пространствата.

Модерният мача цвят е идеален за добавяне на нотка свежест към декора, без да се страхувате, че пространството може да стане твърде цветно. Можете да го добавите под формата на килими, мека мебел или акцентна стена.


Интензивна ръжда

Топлият и наситен нюанс на Intense Rust е междусезонно кафяво, което предизвиква усещане за стабилност. Балансирайки лукс със сурово земно излъчване, този цвят напомня на пръст, топлина и спокойни текстури. Нюансът е вдъхновен от потребителите, които ценят по-голяма устойчивост и стабилност. Ръждивият цвят придава автентичност и насърчава завръщането на класическия дизайн. Тонът е вечен, даващ усещане за стабилност. Интензивната ръжда също е цвят, в който луксът е в перфектна хармония с рустикалната природа и действа много релаксиращо и заземяващо.


Устойчиво сиво

Този цвят не случайно съдържа устойчивост в името си. Той има гъвкавостта на вечните и неутрални цветове, които говорят за минимализъм и самодостатъчност. Това цвят предизвиква чувство на увереност и стабилност. Устойчивото сиво е с фокус върху благосъстоянието, креативността, околната среда и технологиите. Също така, той потвърждава продължаващата стойност на неутралните цветове и екологичните цветови схеми. Чудесен е, защото е неутрален и с него можете да експериментирате, добавяйки каквито поискате цветови комбинации и да надграждате.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
РАЙ Билдинг76ЕООД
Покривни услуги, Самоков
7 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
28 извършени проекта