Иновативни огледала за дома

Публикувано на 12/07/2023 от Ирена Петрова | Последна редакция на 12/07/2023 | Видяно 935 пъти

Огледалата не служат само за проверка на прическата или облеклото сутрин. Те могат да бъдат чудесен начин да добавите творчески щрих към интериора си, да освежат стаята и да помогнат на помещенията да изглеждат по-големи, отколкото са в действителност. Огледалните повърхности отразяват светлината в помещението, като помагат да се внесе светлина в мрачните пространства. Ако търсите интересни или уникални начини да използвате огледалата в дома си, ето някои от най-креативните идеи за огледален декор, които да ви вдъхновят.


Големи размери

В тесни домове и компактни стаи голямото огледало (и няколко други полезни съвета) ще ви помогнат да създадете илюзията за допълнително пространство. Независимо дали ви допадат причудливи позлатени рамки, или предпочитате семпли, топли дървесни тонове, огромното огледало е идеалното допълнение към помещенията, които се нуждаят от нещо допълнително. В спалните може да се използва огледало в цял ръст за планиране на облеклото, а във всекидневните големите огледала помагат да се запази усещането за отворено и приветливо пространство.

Някои огледала могат да бъдат оформени така, че да приличат на прозорци - уникален начин за декориране и придаване на истински домашен уют на помещението. Интериорните дизайнери предпочитат гигантски огледала, поставени на пода или на камината. Илюзията за допълнително пространство, която те създават, е идеална за малки домове с максималистичен стил, тъй като може да създаде впечатление, че имате повече растения, картини и т.н.


Галерия от огледала

Стените с галерии са много популярен начин за излагане на произведения на изкуството и семейни снимки, но знаете ли, че можете да направите същото и с огледалата? Съберете разнообразни огледала с различни размери, форми и дизайн и ги окачете на стена срещу прозорец, за да постигнете най-добри резултати. Смесицата от форми и размери ще го превърне в отличителен елемент, а отразената светлина ще помогне на стаята ви да се почувства светла и просторна.

Ако не можете да окачите много различни предмети на стената, може да разгледате вместо това корнизи за картини. Тези тесни рафтове са предназначени специално за излагане на предмети като картини и винили, но биха се справили изключително добре с множество огледала, поставени върху тях. Подредете полиците по добре балансиран начин и подредете огледалата върху тях, като смесвате, съчетавате и наслагвате размери и форми за уникален завършек на вашия хол.


Перфектно рамкирани

Понякога огледалата, които намирате в магазините, просто не са съвсем подходящи. Ако смятате, че те не отговарят на изискванията ви, може би е време да разгледате някои идеи за декорация на огледални рамки? Декорирането на рамката на огледалото е забавно и сравнително лесно за изпълнение - чудесен начин да вкарате в пространството част от своята сияйна индивидуалност.

Може да е просто с нова боя (само се уверете, че първо сте залепили стъклото, за да го предпазите) или да се развихрите с различни декорации, които добавят цвят и текстура. Използването на изкуствени или хартиени цветя около рамката добавя чудесна текстура и дълбочина, като придава на огледалото магическо усещане, което се вписва идеално в детските стаи и се съчетава много добре с всякакви растения.

Ако искате нещо модерно, защо не приложите мозаечни плочки? Тези миниатюрни плочки могат да придадат на огледалото ви наистина съвременен вид и са идеални за добавяне към минималистична стена с галерия. Ако не се занимавате с изкуство и занаяти, но все пак искате да промените нещо, поставянето на уаши лента върху рамката е лесен начин да добавите незабавен цвят, без да е необходимо да отделяте много време или усилия.

Ако имате нужда от специалист в областта на интериорния дизайн, не се колебайте да се свържете с нашия екип.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта