Как да освежим и декорираме дома ни за летните месеци

Публикувано на 02/06/2023 от Ирена Петрова | Последна редакция на 02/06/2023 | Видяно 767 пъти

Въпреки че пролетта беше променлива и дойде със закъснение тази година, лятото е почти тук, така че е време да подготвим дома си за топлите месеци. Декорирането е едно от основните неща, които можете да направите, за да разнообразите жилището си и то да завибрира с нова, свежа лятна енергия. А и вие също. От тематични щампи до много растения и сезонни цветя - предлагаме ви кратко ръководство с няколко чудесни начина да освежите дома си за лятото.


Направете си красива домашна градина

Голяма част от сезонния декор е свързан с растенията. Пренесете атмосферата на открито в помещението, за да усетите летния дух. Домашната градина е страхотен начин да бъдете в досег с природата, без да излизате от дома си. Можете да включите например няколко листа от каладиум в букета, тъй като нищо не говори за лято така, както каладиумът.

Ако търсите начин да внесете цвят и свежест в дома си, помислете за засаждане на цветя или билки. Цветята и билките могат да разкрасят всяка стая и да я направят по-приветлива. Те могат също така да помогнат за подобряване на качеството на въздуха в помещенията, което е особено важно, ако имате алергии или астма.


Боядисайте стените в ярък, светъл цвят

Ако домът ви е тесен и затворен, опитайте да боядисате стените в светъл цвят. Това ще ви помогне да направите дома си по-просторен и отворен. Светлите цветове отразяват повече светлина, отколкото тъмните, така че могат да направят малкото пространство по-голямо. Освен това те създават по-весела атмосфера, което може да ви помогне, ако се чувствате потиснати. Лятото определено е моментът, в който трябва да загърбите тъмните цветове както в дома си, така и в душата си. Преобразяването на пространството, в което живеете, ще се отрази на емоционалното ви състояние и ще ви помогне да почувствате летния сезон по-силно.

Същото се отнася и за завесите. Те могат да бъдат чудесен начин за блокиране на светлината и за охлаждане на дома ви, но ако имате тежки завеси, може би е по-добре да ги замените с леки, прозрачни такива. Това ще позволи навлизането на повече естествена светлина в дома ви. Освен това прозрачните завеси ви позволяват да виждате навън, което може да е приятно, когато искате да се насладите на хубавото време.


Добавете нови мебели или аксесоари

Добавянето на някои нови мебели или аксесоари може да помогне за освежаване на дома си и да му придаде нов вид. Нов диван или масичка за кафе могат да вдъхнат живот на стаята, а нови завеси или килими могат наистина да променят усещането за пространството. Ако домът ви е малко "скучен", опитайте да добавите нови мебели, за да му придадете свежо усещане. Освен това, моментът е идеален да се освободите от старите мебели, които са се захабили или вече не ви носят радост.

Има много мебели, които можете да използвате, за да направите стаята си по-прохладна. Килимите могат да допринесат за освежаване на стаята и да добавят цветен нюанс. Ако търсите начин да увеличите уединението в стаята си, новите завеси са чудесен вариант. Ако искате да добавите нова мебел в стаята си, помислете за стол или пейка.

Ако имате интериорни идеи, които не знаете как да осъществите сами, свържете се с някой от нашите специалисти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Стоил Димитров
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Строително-ремонтни дейности-Тодоров
Покривни услуги, София
79 извършени проекта
Пламен Цанов
Боядисване и декорация, София
50 извършени проекта