8 икономични трика, с които да направите спалнята по-топла и уютна

Публикувано на 29/09/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 05/01/2021 | Видяно 78 695 пъти

Ранното събуждане за работа често е съпроводено от усещането за студ, веднага щом напуснем топлите обятия на завивките си. За да направите ставането от леглото с една идея по-приятно, погрижете се около него да има пухкав килим за по-топъл и приятен старт на деня. В зависимост от бюджета си и дизайна на помещението, можете да изберете класическо килимче от естествена вълна или пък да заложите на по-достъпните му алтернативи от акрил или вискоза.

Виж още: Жестоки, но оригинални будилници, с които да се будите сутрин на 100%


8 икономични трика, с които да направите спалнята по-топла и уютна

В стремежа си да направим дома си по-модерен, инвестираме много в скъпи мебели и нови технологични решения, пренебрегвайки малките детайли, които придават топлина и индивидуалност на помещенията. Като важна част от всяко жилище, спалнята трябва да е не само функционално обзаведена, но и декорирана така, че да предразполага към пълна отмора и релакс. Предлагаме ви няколко интересни хрумки, с които ще направите това помещение много по-уютно и приятно съвсем сами, а всички въпроси, свързани с неговия по-голям ремонт, отправете към интериорните дизайнери!


Електрическата камина ще внесе неповторима топлина в спалнята

Освен като ефективен отоплителен уред за дома, електрическата камина играе ролята и на страхотен декоративен елемент в спалнята, като създава неповторимо усещане за уют и топлина. Изберете модел, който да допълва дизайна на помещението, като не забравяйте, че този тип уреди се предлагат в различни размери и форми, така че напълно да паснат на особеностите на стаята.


Леките завеси създават усещане за хармония и простор

Тежките и плътни пердета все по-рядко присъстват в съвременната спалня, тъй като я правят тъмна и схлупена. Тяхна достойна алтернатива откриваме в лицето на леките феерични завеси, които освен че създават усещане за простор в помещението, го правят и по-красиво и приятно. Изключително подходящи за спалнята, леките завеси могат да бъдат комбинирани с вертикални или хоризонтални щори, с които видимостта отвън ще бъде силно ограничена, без да влияе на облика на вашата спалня.


Обгърнете леглото със страхотни LED лампички

Изборът на осветление е от ключово значение за излъчването на спалнята. За да я направите по-уютна и приятна обаче, не е необходимо да инвестирате в нови осветителни тела, а просто да добавите някои малки детайла, които ще вдъхнат нов живот на помещението. Доказано успешна идея в тази посока е поставянето на очарователни LED лампички около таблата на леглото, които ще създадат впечатляваща приказна обстановка в спалнята.

Виж още: Уникални идеи за акцентиране върху стените в спалнята


Заложете на качествено спално бельо

За по-голям комфорт по време на сън и по-приятно излъчване на спалнята, заложете на качествено спално бельо. При избора на този тип продукти, най-важните фактори са материалите и метода, по който са създадени. На пазара ще откриете спално бельо от различни типове материи, като най-удачно решение си остават чаршафите от памук или коприна. Съчетайте дизайна им с този на останалата част от помещението, така че да му придадете завършен вид или пък създайте интересни контрасти с различни текстури и шарки!


Оплетете мек пуловер за леглото

Тъй като леглото заема централна част от обзавеждането на всяка спалня, редно е да се погрижим и за неговия по-приветлив облик. За целта можете да го снабдите с пухкаво одеяло, което ще придаде топлина и комфорт на светлата спалня в скандинавски стил. Друг удачен вариант е да създадете за леглото си мек пуловер, който ще поддържа помещението уютно дори в студените следобеди. Добрата новина е, че тази идея можете да реализирате и сами, като за целта ще са ви необходими само качествена прежда и известна доза сръчност.


Поставете няколко чаровни възглавнички на леглото

Подобно решение е да украсите леглото с множество декоративни възглавнички! Проявете смелост и креативност в избора на размери, форми и дизайн за възглавничките, като по възможност ги съчетайте със стила на спалното бельо или одеялото, с което покривате леглото. Ако пък сте творчески настроени, създайте сами интересни принтове и шарки за своите възглавнички, като не забравяте да споделите с нас великолепните резултати.

Виж още: Преди и след: 8 неприветливи помещения, превърнати във великолепни спални


Направете спалнята зона, свободна от технологии

Превърнете спалнята в истински оазис на спокойствието, като оставите модерните технологични решения вън от нея. Според специалисти съвременният дом има нужда от поне едно помещение, в което няма компютър или телевизор, така че да предразполага към почивка. Затова снабдете спалнята си с меко плетено одеяло, топъл килим и електрическа камина, грабнете любимата си книга и се отдайте на пълен релакс! Всички тези малки хитринки ще направят спалнята ви по-топла и приятна, а за нейния цялостен ремонт се доверете на опитните специалисти, регистрирани в MaistorPlus! Заявете проект при нас напълно безплатно и разгледайте профили и оферти на най-добрите професионалисти в областта!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта
Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Майстор Петър
Плочки и теракот, София
10 извършени проекта
Петър Кенанов
Цялостен ремонт, Бургас
19 извършени проекта
Емил Димитров
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта