Елегантен дизайн на къща от контейнери

Публикувано на 11/08/2022 от Милена Галанова | Последна редакция на 11/08/2022 | Видяно 2 292 пъти

Контейнерните къщи завземат света, тъй като те са перфектни за хора, които искат да сбъднат мечтата си да имат собствен дом, без да се налага да купуват парцели, да строят и да влагат всичките си средства в имот.

Този тип домове също така могат да бъдат мобилни, което позволява на стопаните им да сменят местожителството си, колкото често пожелаят. Все пак, когато чуем контейнерни къщи може да се появят хиляди въпроси и притеснения в съзнанието ни.

Може би най-честата тревога на потребителите е това, че няма да могат да постигнат същото обзавеждане като в тухлен дом. Много авантюристи тръгнали по пътя на контейнерните къщи обаче доказват, че елегантен и красив интериор може да бъде създаден!

Ако имате нужда от консултация по темата, свържете се с нашите професионалисти от MaistorPlus.


Избор на цветове

Бялото е предпочитан цвят за вътрешната декорация и екстериора на къщата. Черното се използва в допълващите части. Черният цвят, използван в прозорците, създава много модерен вид вътре и извън къщата. С изключение на тъмния под в интериорната декорация, бялото  преобладава във всички останали детайли. Многото прозорци в хола създават просторна среда вътре.


Врати

Ако желаете в къщата да има разделение, най-практичното решение е изборът на плъзгащи врати, които спестяват място и правят интериора да изглежда много стилно. Конвенционалните врати също отиват на контейнерните къщи, защото внасят много традиционен вид. Все пак повечето плъзгащи се врати са окачени на надземна релса или ролки под вратата и самият начин на отваряне и затваряне пести място и създава по-просторен вид.


Вградени мебели

Важно е в малък дом, какъвто е и контейнерния, да направите план за максимално оползотворяване на пространството. Рафтове, скринове и гардероби и дивани по поръчка са парченцата от интериора, които със сигурност могат да се вградят. От практична гледна точка, вградените мебели са удобни, защото няма да се налага да почиствате под и около тях – те са просто там и ви вършат чудесна работа. Също може да помислите за конвертируеми мебели като дивани, които стават на легла или бюро, което се превръща в легло. В момента на пазара има множество иновативни продукти, направени специално за улеснение на малки домове.

Контейнерните домове могат да изглеждат елегантно ако бъдат обзаведени по функционален начин, който да покаже предимствата и да скрие недостатъците от малкото пространство.

Ако желаете да построите своя дом от контейнер, свържете се с нашите професионалисти от MaistorPlus.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
83 извършени проекта
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта
Асен Асенов
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
"Ивикс Строй"
Сухо строителство, Велико Търново
24 извършени проекта