Старо ателие се превръща в малък модерен апартамент

Публикувано на 19/01/2017 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 19/01/2017 | Видяно 60 983 пъти

Днес ще ви покажем колко лесно може дори и най-западналото жилище да се преобрази в красив функционален дом, с доза креативност и подходящата професионална намеса. Разгледайте впечатляващия ремонт на малкото ателие и почерпете идеи, с които да преобразите и своето жилище. Всичко е лесно осъществимо, когато има на кого да разчитате! Всяко пространство има своите специфики и е нужно да помислите конкретно за тях и как най-оптимално да ги оползотворите. Превърнете нестандартната чупка и скосения таван в плюсове на интериорния шедьовър у дома.


Преди ремонта на ателието

Преди ремонта жилището очевидно е било изключително амортизирано и потънало в прах, поради липсата на живущи в него през последните години. Макар основното му предназначение да е било да бъде уютен дом, не можем да отречем, че по-скоро изглежда сякаш е било използвано за килер и склад на стари вещи. Светлината едвам си прокарва път до вътрешността на жилището, макар и съчетанието между бял цвят и дървен материал принципно да внася мекота и уют.


След ремонта на ателието

Големите промени идват с цялостното премахване на дървената облицовка и подмяната й с латекс в освежаващ бял цвят. Новите дограма и подова настилка също допринасят за визията на ателието, правейки го много симпатично, уютно и осъвременено. Мебелите са подбрани по начин, осигуряващ удобство и функционалност, оптимизирайки максимално малкото налично пространство. Цялостната цветова гама е в светлите нюанси, за да контрастира на липсата на светлина и допълнително да внесе малко искра в мансардата.

Виж още: Как да прецените дали мансардата може да се превърне във функционално помещение?


Една стая побира всичко необходимо

Ще забележите, че макар и разполагайки с една единствена стая, жилището си има всичко необходио за комфортно ежедневие. В това число влиза дори и гардероб с внушителни размери, продължаващ чак до тавана на апартамента, използвайки пространството във височина, което често се прахосва. Кухнята е изнесена на второ ниво и следва цветовата гама на цялото помещение в скандинавски стил. Стените са оставени голи, за да се избегне претрупване на така или иначе малката мансарда.


Ето че има и трапезария!

Още от предишните снимки става ясно къде точно се намира кухнята. Това, което обаче ни се губи от погледа, е трапезарията. А ето я и нея! Леглото "потъва в земята" и на негово място се поставят бар-столчета, пред които се намира и високата маса за хранене. Мултифункционалните мебели играят ключова роля при малките пространства, които са истинско предизвикателство за интериорните дизайнери. Без тях удобството и комфорта на разглежданото ателие би било невъзможно.

Виж още: Как един неугледен таван се превръща в кокетен мансарден апартамент


Да надникнем в банята

Банята се намира също в непосредствена близост - от другата страна на апартамента, срещу кухнята. Стилът отвътре е семпъл и изчистен, а за стените отвън е използван модерният дизайнерски подход за внасяне на ярък контраст, като в случая това е постигнато с черна боя. Ако желаете и вие да промените апартамента си, обновявайки и осъвременявайки неговия дизайн, обърнете се към специалистите близо до вас! Направете безплатна заявка за изпълнение на проект и ще се свържете с професионалистите, които да ви предложат своите оферти, спрямо вашите критерии, а вие ще можете да ги сравните и да вземете едно добре информирано решение!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Петър Петров
Цялостен ремонт, София
17 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
29 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта