Освежете дневната ефектно и бюджетно в 4 лесни стъпки!

Публикувано на 15/01/2018 от Кристина Кацарска | Последна редакция на 12/01/2018 | Видяно 5 874 пъти

Колкото и хубаво да е нещо, ако не се разнообразява, с времето омръзва. Това се отнася с пълна сила и за обзавеждането. Познатото със сигурност носи уют и комфорт, спомени за отминали любими мигове. Но лекото предекориране няма да ви ги отнеме. То само ще внесе глътка свеж въздух. Ще ви предпази от задушаване в скуката и монотонността. Сменете калъфките, пердетата, окачете картина, купете си нова ваза. Дори малките неща носят промяната. А как да се случи това изгодно за бюджета ви? Посетете някой битпазар или магазин за един лев. Ще се учудите какви съкровища се намират там. А ако сте човек на смелите решения, организирайте събитие за размяна на вещи. Социалните мрежи ще ви отведат до точните хора. А почувствате ли, че се нуждаете от по-драстична промяна, интериорните ни дизайнери с радост ще ви помогнат.


Синхронизирайте обзавеждането си

Ако сте решени да променяте дневната си, сега е моментът да поправите досега допусканите грешки в обзавеждането ѝ. Вероятно през целия си живот сте събирали най-различни сувенири, картини, рамкирани снимки, вази, книги, интересни купи или цели сервизи и всевъзможни други предмети. И обикновено холът се оказва най-подходящото място за съхранението им. По този начин бихте могли да им се радвате постоянно и мислено да се връщате към щастливите моменти, които свързвате с тях. Но в един момент всичко това води до претрупване и сериозен дисбаланс. За да върнете хармонията в стаята, трябва да се съсредоточите върху конкретна тема и да съчетаете мебелите и декоративните си елементи спрямо нея.


Поставете разнообразяващ акцент в дневната

След като сте постигнали хармония в помещението, е време да поставите и нещо, което да го разнообрази. Сега е моментът да върнете някоя привличаща погледа декорация, която сте махнали, докато сте се опитвали да постигнете баланс. Предназначението ѝ е да разчупи атмосферата, да внесе ведро настроение. Ако поначало дневната ви не е била претрупана или просто не притежавате нищо, което да се вписва и същевременно да изпъква, е време да напазарувате. Както казахме вече, най-изгодните места често предоставят най-интересните и подходящи за подобни случаи неща. Дори бихте могли просто да си изберете снимка от интернет, да я извадите в голям формат, да я рамкирате и закачите на стената си. Така бързо и бюджетно бихте ще се сдобиете с акцентиращ шедьовър на изкуството.


Създайте място за вещите си

Може би всичките ви сувенири, книги и джунджурии са разпръснати из дневната ви, защото нямате къде другаде да ги сложите? Шкафовете ви са твърде малки в сравнение с количеството неща, които желаете да приберете в тях? А това предизвиква безжалостно тъпчене и безпорядък? Не се безпокойте, защото решението няма да намали нито финансите, нито пространството ви. Вариантите са много - поставете си допълнителни рафтове в шкафовете или направо на голите стени, сглобете си секция от дъски, купете си кошници, кутии, кофи, торби или каквото друго привлече вниманието ви в магазина, и съхранявайте вещите си прецизно прибрани в тях. 


Бъдете премерени

Премереността е в основата на съвършенството. Както твърде голямата претрупаност, така и тоталното еднообразие са белег за липса на добър стил и чувство за естетика. Затова не преминавайте от една крайност в друга в стремежа си да разнообразите дневната си. Намерете златната среда, баланса, хармонията. Това ще подобри не само външността на стаята, но и душевното ви състояние, когато се намирате в нея. Запомнете, че за да акцентирате на нещо ярко, то трябва "фонът" му да е по-неутрален, а не почти същия като него. И ако се колебаете между множество варианти за внасяне на разнообразие в интериора, не допускайте грешката да поставите всичко на показ. Ако се налага, хвърлете жребий, но изберете един вариант. А щом ви омръзне, веднага можете да го замените. 

Своите виждания относно това как искате да изглежда дизайнът на дневната ви, можете лесно да реализирате, като се свържете с опитните специалисти, регистрирани в MaistorPlus. Направете безплатна заявка още днес и до 24 часа ще получите различни ценови оферти, измежду които избирате най-добрата за вас. Разгледайте профилите на кандидатствалите изпълнители, запознайте се с отзиви от предишни клиенти. След като проектът ви бъде завършен, споделете и своята оценка в сайта.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Цанко Владимиров
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
12 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта