Градината е позитивно пристрастяване

Публикувано на 20/08/2020 от Илиян Ушеров | Последна редакция на 31/03/2023 | Видяно 4 459 пъти

Към градината си собственикът може да се пристрасти. Но това пристрастяване не е зловредно. Пристрастяването се състои в това, че колкото повече се грижите за нея, толкова повече искате тя да става все по-хубава и привлекателна – винаги искате да подобрите нещо, тя стимулира вашата креативност.

Тук ще ви предложим още няколко начина, чрез които можете да се отдадете на творчество в градината си. Възможностите да развихрите въображението си са безброй. Не забравяйте, че имате възможност да постигнете това и чрез помощта на доказани професионалисти, които са регистрирани в платформата MaistorPlus. Те винаги са готови да откликнат на вашата нужда от помощ. 


Използване на камъка за естетика и практичност

Използвайки камъни, за да придадете нов изглед на градината си, може да се окаже един от най-забавните и креативни начини да го направите.

  • Ако сте и практично настроена личност, може да се получи истински шедьовър – прекрасно оформена стълба, която да води към дневната ви на открито.
  • За постигането на тази цел се изисква известна доза сръчност.
  • Също трябва да знаете и подберете точните растения и цветя, които да подхождат и да са в най-благоприятната си среда, за да виреят на тази чудесно създадена каменна стълба. Най-често това са алпийски тип растения и такива, които са издръжливи на сухи почви.

Вижте още: Идеи за градина с камъни - модерният тренд


Дървената ограда като част от градината

Да, дървената ограда може да служи и като преграда за любопитните погледи, може да добавя интересна или екстравагантна визия към градината, възможно е и да се ползва за допълнително окачване на растения или аксесоари, както и да бъде комбинация от всичко това.

  • Най-добре е да допълва настроението на градината ви, да се синхронизира с излъчването и да ви го предава, когато излизате или влизате в дома си. Така ще може да изнасяте жизнеността й навън и, когато се прибирате, да се отърсите от ежедневието.
  • Освен това, когато имате такава градина, защо да я криете от погледите – трябва да се вижда. 


Тераса в градината – бягство от градската среда

Урбанизацията не бива да ни лишава от природата и живителните сили на зеленината. Какъв по-добър начин да преживявате всичко това в градината си от една тераса насред нея.

  • Посредством тази дървена структура вие каните природата в дома си и й се наслаждавате.
  • След работния ден оттук ще се потопите в спокойствието и изобилието на гората и поляните, и то във вашия дом.
  • Поканете и приятна компания, с която да съпреживеете това богатство на удобни плетени мебели върху терасата от дърво.
  • Когато инсталирате тази тераса в домашната си градина, ще се отърсите от праха на града.


Създайте си тайна градина

Имате малко пространство встрани от къщата, което още не знаете как да оползотворите? Ето една идея – обградете го с дървена ограда, направете стълба, която се спуска от терасата на втория етаж и чрез нея влезте в градинката, която ще създадете.

  • Почистете, заравнете, посадете подходящите дървета, цветя и растения. Това ще отнеме време, защото започвате от нулата, но резултатът ще си заслужава.
  • Изберете удобно място в пространството и поставете настилка от подходящ камък, където да поставите мебелите си.
  • Вече ще можете да слизате в тайната си градина и да прекарвате в нея свободното време.


Вашият личен рай

Когато става дума за рай, лесно е да го свържем с извънградското пространство. Лятната вила наистина може да се превърне в рай с градина като тази.

  • Разбира се, ливадата е в центъра, но прилежащите й атрибути също са от основно значение.
  • Саксиите, преливащи от свежи цветя, настанени около трапезария на открито и приятният дървен навес, където могат да се съхраняват храни и напитки, са пътят към градинския аспект.
  • Достатъчно място е оставено за джакузи или малък домашен басейн – рай означава и това.
  • Дървените огради, съчетани с дървени и каменни настилки, допринасят за уникалността на обстановката. Добре дошли във вашия личен рай.

Някое от тези предложения би могло да насърчи пристрастеността ви към заниманията с градината. Потърсете и други възможности да преобразите зеления си рай чрез MaistorPlus. Най-професионална помощ ще получите от опитните специалисти, регистрирани в нашия сайт. В платформата MaistorPlus те предлагат услугите си. Направете заявка за проект, сравнете офертите, които ще полчуите и изберете това, което е подходящо за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
107 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
28 извършени проекта
Райчо Петров
Боядисване и декорация, София
7 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта