ИКЕА подкрепя програмата на УНИЦЕФ „Заедно от детската градина“

Последна редакция на 26/04/2024 от Габриела Санчес
Източник | Видяно 624 пъти

ИКЕА подкрепя програмата на УНИЦЕФ „Заедно от детската градина“, която цели да осигури достъпна, приобщаваща обучителна среда за деца със специфични потребности, така че те да учат, играят и да се развиват заедно от най-ранна възраст. През 2017 г. десет специализирани кабинети в детски градини, включени в програмата „Заедно от детската градина“, бяха обзаведени от ИКЕА със стимулни материали и необходимо оборудване за осигуряване на достъпна и приобщаваща физическа среда. Кампанията също така има за цел да информира и променя обществените нагласи по отношение на детските права и нуждата от приобщаващо образование.

Над 300 служители на ИКЕА участваха активно в популяризирането на кампанията и се включиха с доброволен труд, а хиляди клиенти на ИКЕА я подкрепиха, закупувайки детска играчка. 

За ИКЕА

Нашата визия е да създаваме по-добро ежедневие за много хора и предлагаме стилно, функционално и достъпно обзавеждане на високо качество, създадено с грижи за хората и средата.

ИКЕА е най-голямата верига магазини за обзавеждане на дома. Компанията е основана в южната част на Швеция през 1943 г. от Ингвар Кампрад. Днес ИКЕА има 403 магазина в 49 страни.

ИКЕА стъпи на българския пазар през 2011 г. с откриване на магазин в София. ИКЕА навлиза на българския пазар чрез договор за франчайз с компанията House Market S.A, която управлява седем магазина на ИКЕА в Гърция, Кипър и България. 

За повече информация:

Йоана Цонева

Маркетинг мениджър, ИКЕА България

тел.: 02/439 4540

e-mail: joana.tsoneva@ikea.bg

 

Елена Емилова

Акаунт мениджър Параграф42

тел.: 0885 12 44 94

E-mail: e.emilova@paragraph42.bg

Свързано:

ИКЕА с награда за „Маркетинг, свързан с кауза“ на наградите за отговорен бизнес