Семпли форми и метални мебели

Последна редакция на 04/05/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 1 845 пъти

Простотата е друга тенденция в линиите и формите през 2018-а година:

  • Геометричните, чисти и елегантни дизайни, с леко извити ъгли, ще са най-популярни в съвременния интериор.
  • Минималистичните, скандинавски и високотехнологични стилове, както и влиянието на ретро-модерните дизайни, са отличителни варианти за вътрешния дизайн през 2018 г.
  • Металната мебел създава красив външен вид, в комбинация с дървени и меки тапицерии, придавайки лъскав лукс и издръжливост на модерното обзавеждане на дома.
  • В допълнение, на мода идват рециклираните материали и мебели, създадени с въображение и сръчност. Ръчната изработка ще продължава да се цени високо, но дизайните ще стават още по-смели, а използваните материали все по-оригинални и екстравагантни.

Свързано:

Идеи за хол Интериорни тенденции през 2018 година

В този елегантен дизайн на дневна отново виждаме меките и неутрални тонове, използвани за стените и тавана. Тук интересен акцент е цветът на тавана, който е по-тъмен от основните цветове в помещението - това оформя стаята и създава усещането за небе и отворено пространство. Килимът е с много елементи, въпреки това е семпъл и ненатрапващ се. За диванът се избран много нежен цвят пепел от рози - много женствен, чувствен и едновременно с това стилен. В допълнение към него са побрани столове с мека дамаска и метални основи, които са в бледо розово. Това в съчетание със стените в ментов цвят създава усещането за свежест и пролетно настроение. Масичката е със средна височина, отново с метална основа и стъклен плод - семпла, изчистена и оформяща центъра на помещението. Лампите са изключително интересен акцент в цялостния дизайн на помещението - метални, екстравагантни и с неправилни форми, те създават шик вид, който внася лукс и модерен привкус. Цялостния дизайн е много нежен, успокояващ и създава усещането за уют и релаксасия.