Как да почистим лакирани мебели

Последна редакция на 19/05/2024 от Люси Любомирова

Лакираните мебели са изящен и модерен избор, който отразява съвременните тенденции в интериорния дизайн. Тяхната гладка и полирана повърхност ни връща към 70-те години на миналия век и навява деликатна носталгия към уникалните дизайнерски проекти.

В тях често виждаме именно лакирани повърхности, заради тяхната способност да придават изключително луксозен вид на пространството и отразяват по уникален начин светлината в различното време на деня. 

Основното правило при почистване на лакирани мебели е да не се използват абразивни препарати и твърди гъби и четки. Агресивните химикали също са забранени: не използвайте белина или почистващи препарати с киселини. Вместо това вземете мека кърпа от микрофибър, накиснете я в лек сапунен разтвор и започнете внимателно да избърсвате мебелите. Вместо сапунена вода, можете да използвате и студен чай.  

При наличие на упорити петна, специалните препарати за почистване може да бъдат ефективни, но винаги използвайте ръкавици и тествайте на малка, незабележима област първо. С тези препоръки, вашите лакирани дървени мебели ще продължат да бъдат блестящи и привлекателни. 

 

Свързано:

Идеи за хол Как да почистим мебелите от дърво?