Визуална тишина - интериорния дизайн на бъдещето

Последна редакция на 17/05/2024 от Люси Любомирова

Връзката между човека и интериора непрекъснато се развива - променяме се ние и домът ни се променя заедно с нас. Сега се намираме на прага на нова трансформация на човека и неговия начин на живот. Смята се, че човекът в близкото бъдеще ще бъде по-скоро интроверт. Такъв, който не е фокусиран върху мнението на другите, а е така, да се каже, самодостатъчен. Повече се вслушва в себе си и по-добре оценява това, което го прави по-щастлив в дългосрочен план: семейство и близки, интереси, хобита, саморазвитие и себеизразяване. И разбира се неговият дом трябва да съответства на всички тези потребности.

Интериорът на бъдещето се очертава да е адаптивен. Неговата основа е база, която по-скоро няма индивидуалност. Човекът прави дома си специален, запълвайки пространството с уникални и ценни предмети и най-важното - дома носи неговия смисъл, неговия характер, неговата личност. 

Всичко върви в посока да се отървем от излишното, както и да намалим домакинските задачи за потребителя. Домът в бъдещето е удобно, високотехнологично пространство, което е обмислено и построено по такъв начин, че да се съсредоточим върху това, което наистина е важно. 

Свързано:

Идеи за къщи Визуална тишина - интериорния дизайн на бъдещето