Перфектният материал

Последна редакция на 19/05/2024 от Ирена Петрова

Преди да започнете да се чудите за модели и цветове, фокусирането на вниманието ви върху материала, който наистина харесвате, би било полезно начало. Порцелан, глина, меламин и каменинови изделия са най-разпространените материали за съдовете. Да разгледаме свойствата им:

Порцеланът е универсален материал, който има непореста повърхност и невероятна издръжливост в резултат на високи температури на изпичане. Порцелановите съдове обикновено са подходящи за съдомиялна машина, микровълнова фурна и фурна. Някои порцеланови прибори за хранене съдържат метални акценти, така че имайте предвид, че това ги прави забранени за микровълнова фурна.

Глинените съдове излъчват усещане за стойност, здравина и небрежна привлекателност. Тъй като глината е един от най-старите промишлени материали, тя също така придава значителна тежест на вашите сервизи за хранене. За да запазите този сервиз за хранене в най-добрия му вид, по-добре е да избягвате неочаквани температурни промени, като например от фурната или високите настройки на микровълновата печка.

Комплектите от меланин определено биха били мечта на артистите, тъй като са устойчиви на разбиване и рядко се напукват. Меламиновите съдове за хранене са идеални за употреба на открито. Те обаче не са подходящи за вашата фурна или микровълнова печка, но обикновено са подходящи за съдомиялна машина.

Комплектите каменинови съдове за хранене имат специална завършваща глазура, която придава гладък вид на материала и непропускливо покритие, което го прави идеален за ежедневна употреба и подходящ за семейството. Комплектите от каменни съдове са по-издръжливи от глинените, но все пак ще трябва да се поддържат и съхраняват при еднакви температури. Ако изберете каменни съдове, внимавайте да не ги излагате на висока топлина или минусови температури. Също така имайте предвид, че парчетата с ръчно рисувани дизайни може да изискват ръчно миене.

Свързано:

Има ли значение сервизът за хранене и как да го изберем?