Уреди за готвене на открито

Последна редакция на 20/05/2024 от Ирена Петрова

Изборът на външна скара може да бъде непосилен поради безкрайните възможности. Грилът е най-важният уред във всяка кухня на открито. Горивото, което се използва за създаване на топлина, е основната разлика. Ето кратък списък на наличните видове грилове за външна кухня.

Гриловете на дървени въглища осигуряват вкусния опушен аромат, на който се наслаждават любителите на барбекюто в задния двор. Храната се приготвя директно над огъня, захранван с брикети от дървени въглища. Освен това един от най-евтините начини за готвене на открито е грилът на дървени въглища.

Газовите грилове осигуряват постоянно готвене и печене на скара за вкусно изживяване. Газовите грилове са по-удобни за използване в сравнение с версиите, захранвани с дървени въглища. Повечето версии могат да достигнат температурата на готвене само за няколко минути, а освен това няма мръсно почистване.  Освен това повечето модели се захранват с бутилка с течен газ пропан, която може да се зарежда отново. За да получите вкусен аромат на скара, докато готвите на газ, поставете ароматни дървени стърготини върху повърхността на скарата. Това ще създаде необходимия дим за ароматизиране на храната.

Хибридните грилове на дървени въглища и газ са най-доброто от двата свята, тъй като ще се насладите на опушения вкус на готвенето на дървени въглища и удобството на газовия грил. Повечето хибридни грилове имат да обособени зони с капаци - една за газ и една за дървени въглища. Използвайте газовата страна за приготвяне на зеленчуци и риба. Използвайте страната за дървени въглища, за да приготвяте пържоли, хот-дог или бургери. Хибридните грилове за открито работят добре за грил майстори, които разполагат с ограничено пространство, но искат да използват различни методи за готвене за различни случаи.

Добавете пушач, пещ за пица или плосък грил, за да разширите възможностите си за готвене и да направите храненето на открито забавно през цялата година.

Ако планирате ремонт на кухнята и не знаете откъде да започнете, свържете се с някой от напите професионалисти.

Свързано:

Идеи за кухня Идеи за лятна кухня