Проблеми с уредите за готвене

Последна редакция на 19/05/2024 от Флора Велчева
Източник | Видяно 835 пъти

Странните миризми идващи от хладилника могат да се дължат на храна, която не е съхранявана пир правилна температура. За да я елиминирате, почистете хладилника, оставете го да се проветри и обърнете специално внимание при почистването на изпарителя. 

Ако храната, която приготвяте във фурната изгаря бързо, купете термометър за фурна. Фурната може да се нуждае от рекалибриране или от подмяна на някой от реотаните. 

Ако микровълновата не загрява достатъчно храната, може да има проблем с магнетрона или друг механизъм. Магнетронът може да изгори и докато микровълновата е празна, но включена. Ако случаят е такъв, ще трябва да замените цялата част. 

  • Друг проблем, който може да имате с микровълновата, е чинията ѝ да не се върти. Почистете диска и се уверете, че той не се е задръстил с трохи или не е залепнал заради разлята течност. Ако отново имате проблем, може би моторът е повреден. Това е част, която се подменя лесно, проверете за спецификите на модела в интрукциите за експлатация на микровълновата.

Вижте още: Да намерим идеалното място за микровълновата печка

Свързано:

Идеи за кухня Как да отстраним някои често срещани проблеми в кухнята?