Кухня, „облечена“ в дъб

Последна редакция на 11/05/2024 от Лидия Йорданова
Източник | Видяно 1 475 пъти

Вероятно нищо не е в състояние да бие красотата на кухня от масивна дървесина и нещата, които казва това за личността ви. Изборът е богат и човек лесно може да се изгуби. Не се притеснявайте, ако не сте сигурни как точно искате да изглежда вашата мечтана дървена кухня.

  • Естественият дъбов цвят дава свобода. От една страна, защото светлината обича този конкретен дървен материал, от друга, защото той понася и по-тъмния интериорен дизайн.
  • Облите форми в кухнята са прелюдия към нежни дъбови извивки и чувственост.
  • Дъбът е предпочитан пред останалите материали, когато става дума за кухни. Така е, защото пасва на всякакви помещения.

Свързано:

Идеи за кухня 4 стилни дървени кухни

Това е една изключително светла и просторна кухня. При нея, за разлика от предишната, пода не е дървен, а е от теракот. Облите елементи се наблюдават. Един от тях е плотът. Той е направен от дъб, но повърхността му е от мрамор. Той се простира по цялата дължина на кухненския плот. Виждат се два високи стола. Облегалките им са ниски, стигащи до кръста. В тази кухня има множество шкафове за прибори и посуда. Те са в бял цвят. В шкафа най-вдясно се виждат през стъклената врата три чаши за бяло вино. Забелязват се също и чинийки, натрупани една върху друга на средното рафтче. В близост има стъклена ваза с растение в нея. От тавана се спускат две лампи. През прозореца прониква огромно количество светлина. Прозорецът е с дървен перваз. От другата му страна е монтиран още един шкаф с две вратички. На долната линия кухнята разполага с голям брой дървени шкафове. Те също са направени от дъб. Върху градената печка се забелязва поставен чайник. До нея има бяла купа със зелена салата, солница, оливерник и черен пипер. Чешмата се намира точно под прозореца, което е идеално при миенето на съдовете. Дневната светлина спестява нуждата от каквито и да е допълнителни осветителни тела.