Използвайте геометрия в детската

Последна редакция на 28/04/2024 от Павлина Георгиева

Геометрията можете да включите като част от декора на стените, чрез постелки за пода, възглавнички. Реални играчки под формата на кубчета, топчета, пирамидки и други подобни също са подходящи. Ако са и в различни цветове, това ще помогне на децата по-бързо да усвоят както основни фигури и форми, така и цветовото разнообразие. Така детската стая ще има и полезен, образователен ефект.

Ако след прочетеното дотук сте усетили неустоим порив да внесете някои промени в детската стая или основно да я ремонтирате, доверете се смело на специалистите в MaistorPlus. Направете безплатна заявка, запознайте се с офертите на професионалистите във вашия район и изберете тази, която максимално ще удовлетвори вашите желания и тези на децата ви.

Свързано:

Идеи за детска 5 трика за обзавеждане на споделена детска стая

На снимката тук ви показваме средно голяма детска стая в модерен стил, предназначена за съжителство на две деца. Видимият резултат от интериорните решения за тази детска са, от една страна, червените, сини и оранжеви акценти, на фона на неутрални бежови цветове, и употребата на правилни геометрични форми. Подът е изцяло покрит с бежов килим, разнообразен от две кръгли червени килимчета и един по-голям правоъгълен светло син килим. Стените, от пода, почти до средата си са облепени в тапети на вертикални бели светло сини линии, а нагоре до тавана продължават с бледо бананово вляво и до половината вдясно, а другата дясна половина е в по-наситен оранжев нюанс. Зад правоъгълния светло син килим и пред средно голям, леко издължен хоризонтален прозорец без завеси, са поставени, успоредно едно спрямо друго, две единични детски легла с бели подматрачни рамки и сини табла. Двете легла са покрити с бяло спално бельо, оранжев покривала, вижда се и оранжева декоративна възглавничка с форма на цвете, както и бледо сини възглавници. Между двете легла се вижда нощно шкафче със син плот и бели чекмеджета със сини дръжки. В десния близък край на стаята забелязваме бяло ученическо бюро с бял стол на колела пред него. Под бюрото, отдясно има по-светло и по-тъмно синьо чекмедже. Над бюрото е монтирана открита библиотечна полица с бяла рака и тъмно сини рафтове. На светлата стена над дясното легло е изрисуван зеленикав клон с розово, оранжево и синьо птиче край него.