5 трика за обзавеждане на споделена детска стая

Публикувано на 09/03/2015 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 18/07/2016 | Видяно 6 520 пъти

Ако предпочитате да заложите на една цветова тема за всички стени в детската стая, то нека тя да е неутрална. Жълто и зелено се харесва и от момиченца, и от момченца. Можете да се спрете и на бяло или бежово. Липсата на весели и ярки цветове в общия фон компенсирайте чрез завесите, мебелите, играчките. Един свеж, цветен килим също може да внесе радостно настроение в царството на малчуганите. А ако изберете различни завивки за всяко от леглата, това също е добър начин да се създаде впечатление за лично пространство.


5 трика за обзавеждане на споделена детска стая

Да се обзаведе детска стая едновременно за момче и момиче е истинско предизвикателство. Малко са семействата, които имат достатъчно пространство и средства, за да си позволят отделна стая за всяко дете. Професионалистите по интериорен дизайн в платформата, могат да ви дадат отлични решения. Тук предстои да се запознаете с 5 трика за обзавеждане на споделена детска стая. Кой от тях ви се струва най-удачен, можете да споделите в коментар под статията.


Обособете зони за него и за нея

Друг вариант за стаята на двете ви съкровища е да обособите зони за него и за нея. Така всеки от тях ще бъде с усещането, че си има собствена стая в рамките на споделената. Боядисайте стените в частта на момченцето в неговия любим цвят, а тези при момиченцето-в нейния. Можете да организирате нейната половина като декор за фея или принцеса. Неговият интериор пък може да го кара да се изживява като пират или мускетар, например.


Стимулирайте задружността в детската стая

Който и от горните два варианта за обзавеждане на детска стая да изберете, е много важно да стимулирате задружността. Нека има място, което да събужда интереса им от време на време да си играят заедно. Може това да е масичка, където да си сервират въображаеми лакомства. Или върху килимче на пода да има играчки, които да са подходящи и за двамата. Не можем да ви обещаем, че това ще донесе вечен мир между сина и дъщеря ви, но целта е все пак да има някакви моменти на задружие. Което със сигурност е по-добре от непрекъсната дистанцираност.


Нещо любимо за всеки в детската стая

Постарайте се да зарадвате и момченцето, и момиченцето с нещо за всеки от тях. Цветът, ако не чрез стените, може да присъства с помощта на чекмеджетата или кутиите, където се прибират дрехите и играчките. Предпочитаните анимационни герои също могат да вземат участие под една или друга форма. Според това, което ви позволява пространството, можете да го използвате за поле за любими игри за него и нея, когато искат да се занимават сами със своите детски дела.


Използвайте геометрия в детската

Геометрията можете да включите като част от декора на стените, чрез постелки за пода, възглавнички. Реални играчки под формата на кубчета, топчета, пирамидки и други подобни също са подходящи. Ако са и в различни цветове, това ще помогне на децата по-бързо да усвоят както основни фигури и форми, така и цветовото разнообразие. Така детската стая ще има и полезен, образователен ефект.

Ако след прочетеното дотук сте усетили неустоим порив да внесете някои промени в детската стая или основно да я ремонтирате, доверете се смело на специалистите в MaistorPlus. Направете безплатна заявка, запознайте се с офертите на професионалистите във вашия район и изберете тази, която максимално ще удовлетвори вашите желания и тези на децата ви.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта
ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
Васил Стоянов
Мебели и обзавеждане, Пловдив
13 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта