Матча фъдж със зелен чай

Последна редакция на 03/05/2024 от Катерина Костадинова
Източник | Видяно 930 пъти

Източник

Подсилете още повече концентрацията на полезни вещества като този път добавите и обикновен зелен чай и приготвите един богат и невероятно вкусен "супер" фъдж, за да зарадвате себе си и семейството си със здравословно сладко изкушение!

Какво ще ви е необходимо (за 3 порции):

  • 300 г. сурово кашу
  • 200 мл. изстуден зелен чай (не оставяйте пакетчето дълго - трябва да бъде лек)
  • 170 мл. прясно мляко
  • 250 г. натурално фъстъчено масло
  • 50 г. овесено брашно
  • 2 с.л. матча на прах
  • 1 ампула ванилия, щипка сол, подсладител по избор

Начин на приготвяне:

  1. В подходящ съд накиснете кашуто с млякото и водата за минимум 6 часа.
  2. Подгответе широка и дълбока тава, като я покриете с леко намазнена хартия за печене.
  3. Изсипете накиснатото кашу в блендер (заедно с водата и млякото) и блендирайте за 1-2 минути. После добавете всички останали съставки и включете уреда - разбивайте до получаване на гладка смес.
  4. Изсипете сместа в подготвената тава и разпределете равномерно с шпатула. Покрийте леко с друго парче хартия и внимателно завийте с найлон.
  5. Оставете в хладилника за минимум 6-8 часа. Нарежете на квадратни парчета и сервирайте.

Надяваме се рецептите ни да са ви допаднали и да пробвате да ги приготвите сами в кухнята си! И помнете, че при необходимост от ремонт, можете да разчитате на професионалистите, регистрирани в MaistorPlus. Направете безплатна заявка и ще можете да се запознаете с предложения от водещи компании - разгледайте ги и преценете сами на кого да се доверите!

Свързано:

Благотворните свойства на матчата и три супер-рецепти с нея!

Вкусен и същевременно наистина полезен фъдж можете да си приготвите, като включите в съставките за него зелен чай и чай матча. Те ще придадат не само приятен бледо зелен цвят на сладкото изкушение, но и ще са основната причина за високото съдържание на витамини, минерали и антиоксиданти в него. И за да не са самотни в изпълнението на мисията здраве, към тях се присъединява и сурово кашу. Спазвайки рецептата, описана по-горе, ще получите правоъгълни калъпчета фъдж, които виждате на снимките. Твърде вероятно е да ви приличат и на сирене, което всъщност не ви отдалечава много от истината, защото при желание, можете да си приготвите ядково сирене, към което да добавите матча. Ще прочетете, че част от съставките на фъджа е и прясното мляко. В случай че не сте му големи привърженици, спокойно можете да го замените с кокосово или бадемово например. Лесно е да си приготвите ядково мляко и сами. Накисвате ядки по избор за няколко часа, а още по-добре, за една нощ. Накиснатите вече ядки слагате в блендер, добавяте вода в съотношение 1 към 4, можете да добавите аромат от ванилия или канела и накрая прецеждате през марля.