Невероятно лесен ябълков крамбъл!

Последна редакция на 05/05/2024 от Катерина Костадинова
Източник | Видяно 1 261 пъти

Източник

Пригответе този хрупкав десерт и поднесете с любов на семейството си чинийка, пълна с аромат и топлина!

Какво ще ви е необходимо:

  • 5 големи ябълки - почистени, обелени и нарязани на кубчета
  • 1/3 ч.ч. вода
  • 2 ч.л. лимонов сок
  • 150 гр. овесени ядки + 6 с.л. обикновено брашно
  • 120 гр. кафява захар, разделена на 2 равни части
  • 80 гр. масло, нарязано на кубчета
  • 1 ч.л. канела
  • 1/2 ч.л. индийско орехче

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 200 градуса и намазнете дълбока огнеупорна тавичка за печене.
  2. В купа смесете ябълките с 60 гр. от кафявата захар, лимоновия сок и подправките, а след това изсипете сместа в тавата.
  3. За крамбъла - смесете в дълбока купа овесените ядки, останалата захар, брашното и маслото. Посредством пръстите си намачкайте маслото и смесете всичко до получаване на трохи. Поръсете ги равномерно върху ябълките.
  4. Пъхнете крамбъла във фурната и печете за 35-40 минути - до златисто-хрупкава коричка.
Ако идеите са ви харесали, непременно опитайте да ги приготвите у дома, резултатите ще ви впечатлят! А ако смятате, че е време да разнообразите интериора в кухнята си или да направите освежаващ ремонт - потърсете екип сред професионалистите, регистрирани в MaistorPlus. Направете своята заявка за изпълнение на проект - безплатно е и ще можете да разгледате и сравните оферти от водещи компании в областта!

Свързано:

Ароматите на есента влизат у дома с 4 лесни, но вълшебно вкусни рецепти

Ако сте любители на десертите с ябълки, направеното тук предложение е точно за вас. Колажът от две снимки, който ви показваме, представя на вашето внимание ябълков крамбъл, който е не само лесен за приготвяне, но и много свеж и вкусен. На снимката отляво можем да му се насладим в неговата цялост, докато е все още в кръглата си бяла порцеланова форма, а отдясно е сервирано парче от него в розова чиния, заедно с топка сладолед. В споделената рецепта за този ябълков крамбъл, която можете да прочетете малко по-нагоре, се споменава използването на обикновено брашно. Ако искате сладкишът ви да стане по-лек и да не ви се надува коремът от него, можете да замените обикновеното с ябълково брашно, ще откриете такова по био-магазините. Също така, в случай че избягвате рафинирана захар, заменете кафявата с фурми, кленов сироп или суров мед, като последният се добавя накрая, след опичането на крамбъла.