Летни идеи - как да направим тента сами

Последна редакция на 08/05/2024 от Люси Любомирова

Преди началото на горещите дни е добре да засенчим терасата или зоната за релакс в двора. Можем да си купим стандартен чадър или да монтираме шатра, а можем да направим тента от защитна тъкан със собствените си ръце.  

След дълга зима и прохладните пролетни дъждове е хубаво да почувстваме топлите лъчи на слънцето. Но колкото и да мечтаем за горещото лятото, топлината и ултравиолетовата светлина в големи количества не са полезни за организма. Ако обичате да прекарвате повече време на чист въздух и да се наслаждавате на сутрешното кафе на открито, без да навредите на здравето си, тентата е идеален вариант за засенчване на релакс зоната, без значение дали е на балкона или на двора. Тя не само ще осигури защита от парещите лъчи на слънцето, но и ще придаде на къта за кафе стилен вид. 

Възможно е да закупите готови модели, но те могат да бъдат скъпи и може да не са подходящият размер за вашия вътрешен двор или тераса. Достойна алтернатива е да направите своя собствена тента за защита от слънцето и да я окачите по начина, по който искате. 

Свързано:

Летни идеи - как да направим тента сами