Топла градина с eлектрически инфрачервени и газови нагреватели

Последна редакция на 03/05/2024 от Климентина Величкова
Източник | Видяно 1 549 пъти

Инфрачервените електрически нагреватели се отличават с това, че загряват материята (телата, предметите), а не околния въздух. Постига се ефект подобен на слънцегреенето и още с включването на уреда се постига затопляне. Технологията на работа на инфрачервените отоплители ги прави ефективни дори при вятър. Мощност: 1300-2500W.

Газовите печки за открито и уредите тип "гъба" и "пирамида" могат да са предназначени само за работа с втечнен газ - пропан-бутан, а при други има възможност за преоборудване на природен газ-метан и свързване с газопреносната мрежа. Тези градински отоплители са предназначени само за външни пространства, в краен случай за много добре проветрявани помещения. Мощност: 10-16KW, средно 13KW.

Свързано:

Идеи за градина 3 начина как да сгреете събиранията на открито

Часовете, пресарани навън в градината, могат да бъдат наистина приятни. Скрие ли се обаче слънцето, а с него и естественият природен източник за отопление, прохладните вечери могат да се окажат сериозно изпитание, особено за по-зиморничавите. За да се наслаждаваме максимално на вечерите на открито в своята градина, можем да избираме измежду различни варианти за външно отопление. Сред тях е и това с eлектрически инфрачервени и газови нагреватели, представител на които виждаме на настоящата снимка. В счучая това е газов нагревател, като в основата е леко разширен, именно това е резервоарът за газ, нагоре продължава с тръба, и двете са изработени от метала мед, а най-горе е самата нагревателна част, където се виждат пламъци. Характерно за инфрачервените отоплителни уреди е, че те стоплят обектите, а не външното пространство като цяло. Зад показания тук нагревател виждаме бял парапет с вертикални греди и една напречна гледа най-горе. Зад него долу се вижда средно голямо езеро със спокойни води, след което идва ред на открита поляна с ниско окосена зелена трева. Забелязват се също и клоните на дървета, като някои от листата са вече почти изсъхнали, а други са все още зелени. В далечината, отвъд поляната и дърветата, леко се различават червените покриви на няколко къщи. Небето е със светло син цвят, без облаци по него.