3 начина как да сгреете събиранията на открито

Публикувано на 24/03/2016 от Климентина Величкова | Последна редакция на 31/03/2023 | Видяно 6 207 пъти

Ако обичате партитата на открито, независимо от сезона, със сигурност ще имате нужда от отоплителни уреди за външни пространства. На пазара се предлагат разнообразни решения за сгряване на събиранията с приятели и роднини под открито небе. Може да получите и добри съвети от специалист. Трябва да имате предвид, че при конвекторните нагревателни уреди, използвани за закрити помещения, голяма част от топлината се отдава в пространството или казано по-просто - топли околния въздух. Затова за открити пространства се използват уреди с лъчево отопление или комбинация от лъчево и конвекторно.

Вижте още: 10 идеи за навес с барбекю, които да подготвим за топлите дни


Топла градина с eлектрически инфрачервени и газови нагреватели

Инфрачервените електрически нагреватели се отличават с това, че загряват материята (телата, предметите), а не околния въздух. Постига се ефект подобен на слънцегреенето и още с включването на уреда се постига затопляне. Технологията на работа на инфрачервените отоплители ги прави ефективни дори при вятър. Мощност: 1300-2500W.

Газовите печки за открито и уредите тип "гъба" и "пирамида" могат да са предназначени само за работа с втечнен газ - пропан-бутан, а при други има възможност за преоборудване на природен газ-метан и свързване с газопреносната мрежа. Тези градински отоплители са предназначени само за външни пространства, в краен случай за много добре проветрявани помещения. Мощност: 10-16KW, средно 13KW.


Стоплете се в градината с открито огнище

От векове човекът е разчитал на огъня, за дя се сгрее на открито сред природата. Ако желаете да се насладите на романтиката и очарованието на пламтящия огън, може да предпочетете да стоплите дворното си парти с открито огнище. To не е толкова ефективно откъм топлоотдаване, като инфрачервените и газовите нагреватели, но пък създава неповторимо настроение, събира гостите около танцуващите пламъци и провокира задушевни разговори. На пазара се предлагат различни огнеупорни съдове за открито огнище, също така може да си поръчате на майстори-специалисти да ви изградят такова, а най-сетне може и сами да си направите тухлено или каменно огнище. Мощност 15- 40KW.

Вижте още: 10 идеи за летен бар на открито


Дворна камина

Дворната камина е също чудесно решение да сгреете събиранията на открито. Имайте предвид, че такава се прави най-трудно в сравнение с другите видове отопления на открито и няма никаква възможност да се мести. Изграждането на дворна или градинска камина е подходящо за широка верадна, малък заден двор, навес или друго полу-покрито пространство в двора. Тъй като пред камината се събират по-малко хора, отколкото около открит огън или около няколко отоплителни тела, тя е най-подходяща за събирания в по-тесен кръг. Камината обаче създава неповторимо усещане за уют, предполага най-богата външна украса, както и специална такава за празници. Мощност 12 -15KW.

В MaistorPlus ще откриете специалисти в различни строително-ремонтни категории. Те ще ви помогнат да реализирате всяка ваша идея за дома или градината. Направете безплатна заявка, проучете отзивите за постигнатите резултати и изберете най-подходящата за вас оферта.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Петър Петров
Цялостен ремонт, София
16 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
РАЙ Билдинг76ЕООД
Покривни услуги, Самоков
6 извършени проекта
Иван Петков
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта