Дворна камина

Последна редакция на 03/05/2024 от Климентина Величкова
Източник | Видяно 1 661 пъти

Дворната камина е също чудесно решение да сгреете събиранията на открито. Имайте предвид, че такава се прави най-трудно в сравнение с другите видове отопления на открито и няма никаква възможност да се мести. Изграждането на дворна или градинска камина е подходящо за широка верадна, малък заден двор, навес или друго полу-покрито пространство в двора. Тъй като пред камината се събират по-малко хора, отколкото около открит огън или около няколко отоплителни тела, тя е най-подходяща за събирания в по-тесен кръг. Камината обаче създава неповторимо усещане за уют, предполага най-богата външна украса, както и специална такава за празници. Мощност 12 -15KW.

В MaistorPlus ще откриете специалисти в различни строително-ремонтни категории. Те ще ви помогнат да реализирате всяка ваша идея за дома или градината. Направете безплатна заявка, проучете отзивите за постигнатите резултати и изберете най-подходящата за вас оферта.

Свързано:

Идеи за градина 3 начина как да сгреете събиранията на открито

Обикновено свързваме камините с топъл уют през зимата, който ни се случва в сгушена в снега хижа, а ние се хипнотизираме от пламъците със сгряваща чаша червено вино в ръка. Когато говорим за градина обаче това клише може да бъде разбито, защото в откритото ни дворно пространство оличноби стояла дворна камина. Разбира се, тя няма да бъде използвана в горещите летни дни, а в по-хапливите със студа си пролетни и есенни дни. А и реално погледнато, ако градината ви е в планински район, ще имате нужда от стопляне и през лятото вечер. На тази снимка виждаме голяма градина, в която е обособен кът с дворна камина. Тя е квадратна, иззидана с естествен камък, а от двете ѝ страни има отворени отделения за дърва. Отдясно виждаме бежова фасада на къща, пред която е поставена метална правоъгълна масичка на две нива. Подът е със квадратни светло кафяви плочки. В левия край има елипсовидна маса, в средата на която е поставен разтворен червен чадър. Около масата са подредени шест стола с основи от тъмно дърво и бежови седалки и облегалки. В дълбочина, вляво от трапезарната маса със столове, се вижда открита, просторна градина, с широка зелена поляна и иглолистни дървета. Зад споменатата по-рано дворна камина също забелязваме няколко вечно зелени дървета.