Създайте страхотно местенце за зеленчуците

Последна редакция на 19/03/2024 от Светла Иванова
Източник | Видяно 2 472 пъти

Чудесна идея е да обособите "зеленчуков кът" в помещението. Той ще придаде доза свежест на цялостната обстановка. Това означава, че може да засадите мента, мащерка и копър в малки саксийки и да ги подредите красиво върху стара стълба. Не е необходимо да правите много повече.

Ако имате други идеи, свързани със зимната градина, но не знаете как да ги осъществите, не се колебайте да се обърнете към опитните професионалисти. Направете безплатна заявка в MaistorPlus, за да получите техните оферти и да видите различни мнения на клиенти, които са използвали услугите им.

Свързано:

Идеи за градина Уютна зимна градина в 3 лесни стъпки

В случай че не разполагате с голяма разгърната площ, винаги можете да използвате пространството във височина и да си направите вариация на вертикална градина. Добрата новина е, че съвсем не е задължително да правите сериозни трудови и финансови инвестиции за изграждането на сложни конструкции. На снимката, която разглеждаме тук, нагледно ви показваме идея, с прилагането на която бързо и лесно може да се направи вертикална градина. Същата в случая е разположена в непосредствена близост до къща фасада от сивкави дървени, хоризонтално разположени дъски. На земята пред къщата има естествен килим от позасъхнала трева, а играна на светлината с нея ѝ придава лек лилав оттенък. Звездата в кадър несъмнено е симпатичната средно висока стълба, направена от светло дърво, обработено така, че да се получи максимално добър естетичен ефект. Стълбата е двойна, леко разтворена и застопорена. Между стъпалата ѝ се образуват пет открити рафта, но и върхът ѝ, където се съединяват двете половини, също е използван, за да се подредят по него свежи зелени и цветни салатки, други зеленчуци и букетчета с цветя. Зад стълбата вдясно, долу до земята, се забелязва голям букет с дребни жълти цветя. Вляво от вертикалната градина виждаме в профил три дървени стъпала, водещи към входа на къщата. По стъпалата са наредени две метални кофи с розови и жълти цветя, една оранжева тиква, както и метална лейка.