Уютна зимна градина в 3 лесни стъпки

Публикувано на 18/11/2016 от Светла Иванова | Последна редакция на 23/11/2016 | Видяно 8 758 пъти

Интериорът на зимната градина е от огромно значение, за да се чувстват комфортно всички нейни посетители. В обратен случай ще се сдобиете просто с оранжерия, която не носи уюта на градината. Традиционно подовете на тези помещения са от гранитогрес или теракот, но ако искате по-задушевна атмосфера може да поставите хубав килим или мокет. Мебелите могат да бъдат както меки, така и типично градински, ако влажността в помещението е висока. Използвайте аквариум с рибки, статуи или алпинеуми, за да раздвижите обстановката.


Уютна зимна градина в 3 лесни стъпки

Всички цветя и растения притежават загадъчната способност да успокояват човешките сетива. Макар повечето представители на флората да цъфтят през лятото, наличието на зимна градина в дома поддържа чувството на уют и комфорт през всички сезони. Тя може да ви зарадва с релаксираща атмосфера, в която целогодишно да отглеждате вечнозелени растения. Днес ще ви представим най-важните стъпки, които да следвате, ако искате да се сдобиете с подобен "капан за слънчево настроение". Не забравяйте да се обърнете към специалистите в тази област, регистрирани в MaistorPlus, ако имате нужда от съдействие за изпълнението на тази задача.


Изберете идеалните място, материали и конструкция

Съществуват наистина безкрайно много варианти за зимна градина - тя може да бъде пристройка към къщата, самостоятелен павилион, дори райско кътче, изградено на остъкления балкон. Всичко зависи от площта, с която разполагате, и вашите предпочитания. Каквото и място да изберете за вашия цветен оазис, той трябва да разполага с достатъчно слънчева светлина, за да се чувстват добре всички растения.

Основните материали, които се използват за изграждането на конструкцията, са дърво, стомана или пластмаса. Съвременното строителство предлага богат избор, но най-добрият вариант си остават алуминиевите конструкции. Те се отличават със завидна здравина, но същевременно са и много леки. Осигуряват нужната защита на вътрешното пространство от атмосферните влияния навън, предлагайки различни варианти за охлаждане и отопление на помещението.

Вижте още: Плюсове и минуси на зеления покрив


Полагайте специални грижи за растенията в градината

Не забравяйте, че всички цветя, които отглеждате в зимната градина, изискват повече внимание от тези, които виреят в саксии на открито. Тъй като помещението е доста осветено през слънчевите дни, трябва да следите влажността на почвата. За предпочитане е да използвате кашпи и саксии от материали, които задържат топлина, като глина, дървен или теракотен обков.


Създайте страхотно местенце за зеленчуците

Чудесна идея е да обособите "зеленчуков кът" в помещението. Той ще придаде доза свежест на цялостната обстановка. Това означава, че може да засадите мента, мащерка и копър в малки саксийки и да ги подредите красиво върху стара стълба. Не е необходимо да правите много повече.

Ако имате други идеи, свързани със зимната градина, но не знаете как да ги осъществите, не се колебайте да се обърнете към опитните професионалисти. Направете безплатна заявка в MaistorPlus, за да получите техните оферти и да видите различни мнения на клиенти, които са използвали услугите им.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Сашо Арсов
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Ivan
Боядисване и декорация, София
27 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта
Орви студио
Мебели и обзавеждане, София
22 извършени проекта