Уникални вдъхновения за аранжиране на градина

Последна редакция на 03/05/2024 от Катерина Костадинова

Да притежаваш градина е просто великолепно, но за някои от нас това си остава просто далечна мечта. За щастие, идеите за аранжиране на градина, с които ще ви запознаем, намират приложение дори и на балкона!

Изпълнението на тези проекти е лесно и не изисква много вложени средства, а финалният резултат е наистина впечатляващ. Необходими са единствено богато въображение, желание и любов, а с малко професионална помощ - всички идеи лесно се превръщат в реалност!

Свързано:

Идеи за градина Уникални вдъхновения за аранжиране на градина

Представяме на вашето внимание колаж от четири снимки, всяка от която дава оригинална идея, която може да се приложи като декорация в градината. На снимката горе вляво акцентът е върху няколко интересни свещника, светлината от свещите при които се вижда през отвори във форма на сърце. Както можем да забележим, тези цилиндридни свещници са изработени от дървесна кора и към всеки от тях е добавена извита дръжка. Снимката горе вдясно показва саксия-таралеж, която се прави много бързо и лесно от пластмасова бутилка. Взема се бутилка, изрязва се процорезм нея така, че да се получи достатъчно голям отвор. След това се увива с канапено въже, което за да се фиксира, се използва и лепило. Запазваме отвора, за който стана дума по-горе, защото през него ще напълним пръст, а в пръстта ще засадим растението, чиито зелени листа виждаме и сега на снимката. При стесняващата се част на бутилката са залепени две черни кръгли копчета, които играят ролята на очички на таралежчето, а за носле е използвана капачката на бутилката. Долу вляво няколко цветни камъмета, боядисани в лилав, бял, розов, оранжев, син, зелен и жълт цвят, като всяко от камъчетата е надписано с името на някаква билка или подправка. Завършваме със снимката долу вдясно, където ни посреща много интересен цветен купол от розови и бели цветя, зад който се вижда зеленина.