Саксия - таралеж

Последна редакция на 03/05/2024 от Катерина Костадинова
Източник | Видяно 3 036 пъти

Направете си саксия-таралежче сами! Толкова е лесно и сладурско, освен това излиза изключително евтино. Нуждаете се единствено от пластмасова бутилка, коноп и някакви камъчета или мъниста за очичките.

На снимката всичко се вижда ясно - изрязвате бутилката в средата, като оформяте достатъчно голяма дупка, в която после да напълните пръст и да посадите растението. Преди това е необходимо да обвиете бутилката с конопа, което лесно може да се постигне, като използвате лепило. Накрая прикрепяте очичките, по желание оцветявате капачката с черен маркер, за да е по-автентично нослето... и - воала! Получава се една необикновена и забавна декорация за градината или балкона, която ще радва всички у дома.

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко Уникални вдъхновения за аранжиране на градина

Всеки се радва на малките симпатични таралежи и с радост би ги поканил в своята градина. Освен че предизвикват умиление с хубавите си муцунки и щръкнали бодлички, те могат да ви свършат отлична работа, като се справят с разни нежелани пълзящи влечуги, провиращи се измежду лехите и храстите в двора ви. Ако пък сте чисти от пълзящи гадинки, защото редовно си почиствате градината и не допускате в нея да има благоприятна среда за такива гадинки, но все още искате да си имате таралежче, това е възможно, макар и в декоративен вариант. Тук ви показваме колаж от пет снимки, които много ясно демонстрират стъпките от проект направи си сам саксия-таралеж. На снимката горе вляво е показана средно голяма пластмасова бутилка, на която ѝ предстои да се превърне в саксия. За целта, от нея и изрязано толкова голямо парче, та да се получи правоъгълният отвор, който виждаме. На снимката долу вляво научаваме какви още материали ни трябват, а това са капачката на бутилката, която ще се завинти обратно на нея и ще служи за носле на таралежа, канап, с който се увива бутилката, черен маркер, лепило, нещо, което да послужи за очички. На следващитедве снимки е показано как да се увие канапът около бутилката, като се използва и лепило, за да се фиксира. И на дясната снимка горе се вижда вече крайният резултат. Напълнена е пръст през отвора на бутилката, посадено е зелено растение, което замества бодличките. Бутилката е увита в светъл канап, добавени са черни очички на таралежчето, а капачката служи за нос.