Коя е перфектната градинска пейка?

Последна редакция на 03/05/2024 от Нели Минчева

Лятото е специален сезон за всички, които имат градина. Това е времето, в което се стремим да прекарваме повече време на открито, а зелените площи са идеалното място за отмора. Но без какво не може една градина? Пейка, на която да се отпуснем с книга в ръка, да разговаряме с приятели или просто да помечтаем.

Тук можете да видите селекция от пейки, които предразполагат именно към мечти. Открийте своя фаворит и украсете дворното си място с него. За целта можете да потърсите точния модел в специализираните магазини или да се обърнете към специалист, който да изработи красавицата специално за вас. Заявете проект и разгледайте предложенията на професионалните дърводелци.

Свързано:

Идеи за градина Коя е перфектната градинска пейка за вас?

Всяка градина е много по-изкушаваща, а и довършена като оформление и дизайн, когато за нея е предвидена градинска пейка, която идеално да я допълва. Пред себе си виждаме колаж от четири снимки, три от които акцентират върху различен модел градинска пейка. Първо ще разгледаме тази горе вляво, където на фокус е пейка с изящна изработка, при която е постигната съвършена хармония между естествено светло дърво и детайли от черно ковани желязо. Вдясно от пейката се вижда много голяма светла саксия, в която някой е засадил растение с розови цветове. На снимката горе дясно пейката е малко по-семпла и изчистена, тук отново е използвано дърво като основен материал, но за разлика от пейката от съседната снимка, дървото не е полирано, а само леко минато с бял байц. Елегантна дама с бяла рокля и сламена шапка с розова панделка подсилва романтичната атмосфера тук, а зад пейката, на която е седнала се вижда фина метална ограда, зад която има бетонна стена и зеленина. Преминаваме към снимките от долния ред, като при тази вляво черно-бяло куче с любопитно наклонена надясно глава очаква да разбере ще одобрим ли градинската пейка, на която се е настанило. Последната е направена от светло дърво, мястото за сядане е от вертикално подредени плоски дъски, а страниците и облегалката са от цилиндрично оформени равни светли дървени пръчки. Под и зад пейката се виждат трева, храсти и маргаритки. Остана ни снимката долу вдясно, а там ни очаква голям дървен дънер, върху който е оставена малка светла лейка, изрисувана с нежни цветя, приютила истински цветя с жълти и лилави цветчета. Малка оранжева пеперуда се откроява на зелен фон.