Да се захващаме за работа!

Последна редакция на 10/05/2024 от Светла Иванова
Източник | Видяно 2 396 пъти

Общо ще имате нужда от 6 стиропорени плоскости - капак, дъно и 4 страни.

  • Започнете с изрязването на дъното, тъй като това е един от най-важните елементи и на него лежи цялата конструкция. Неговите размери са 56/40 см.
  • Продължете с оформянето на стените, като ги направите 2х2 еднакви. Единият размер е квадрат - 50/50 см., докато другите 2 страни са 40/50 см.
  • Капакът съответно е 34/50 см., но тъй като той е последен елемент, винаги може да има леко разминаване в цифрите.

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко Направи си сам: Сушилня за вкусни мезета

Ако като деца сте си играли със стиропор, добрата новина е, че играта може да продължи дори и след като сте станали сериозни възрастни хора, което все пак ви пожелаваме да не ви се е случило в чак толкова голяма степен. Единственото различно е, че играчките са се променили, а тази, за която ще стане дума тук, дори ще изсуши мезетата ви. Далеч по-добра олтернативо от това да рискувате със съмнителните колбаси и филета по магазините. Потребител от форум "Направи сам" решава да си изработи сушилня за мезета, а повече подробности по въпроса ще разберете, като се запознаете с публикацията, част от която е показаният тук колаж от две снимки. Всяка от снимките показва по един правоъгълен лист бял стиропор, като те са надписани съответно като Страна 1 и страна 2. Оказани са и размерите, 50 на 50 сантиметра, както и е обозначено къде ще бъдат изрязани кръгли дупки, които да влязат в ролята на вентилационни отвори. Още два стилопорени листа ще бъдат необходими за стените на сушилнята, ще има един, който да се използва за под, както и друг, който да се постави като капак. Отделните елементи могат да бъдат сглобени един към друг, като се използва лепило или някакъв вид крепежни елементи.