Внимателно пристъпете към стъпки 5 и 6 за направата на купичката от вестници

Последна редакция на 03/05/2024 от Катерина Костадинова
Източник | Видяно 1 290 пъти

      5. Вземете едната ролка и я притиснете, за да стане плоска. Започнете да я навивате, като следвате дължината й, докато оформите нещо като охлювче.

      6. Оставете 3-4 см. в края на ролката и вземете следващата. Трябва да подпъхнете крайчето й в това на вече готовото охлювче. Завийте и нея.

Виж още: Направи си сам ефектни свещници от буркани в 4 лесни стъпки

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко Направи си сам ефектна купичка от вестници

Във всеки дом, където се четат вестници, има поне по една торба или кош, пълни с този артикул. Някои отиват за битови нужди, като разни опаковки например, останалите чакат да им дойде реда, за да бъдат изхвърлени. Последното обаче може спокойно да се пропусне, като се имам предвид колко важно е в днешно време да пазим природните ресурси и да възпитаме в себе си навика да рециклираме. Ако ни липсват идеи какво да правим със старите си вестници, на помощ идват приятелите ни от форум "Направи сам". Верни на принципа си винаги да предоставят ценния си личен опит за дома и градината, вече повече от десет години, и този път потребителите ни изненадват приятно с поредната си иновативна идея. На двете снимки, оформящи колажа, показан тук, се виждат стъпки пет и шест от проект за направата на купичка от стари вестници. Целият процес, както и самата купичка, можете да видите, като се запознаете със статията, част от която е този колаж. При стъпка пет, която е демонстрирана отляво, виждаме как една дълга лента от вестник е навита така, че да се оформи като охлювче. При стъпка шест процесът на навиване се повтаря, като тук тънкият момент е следващата ролка да се подпъхне към края на преходната.